You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Fırkateyn'den sert mesaj

Fırkateyn'den sert mesaj

Administrator
Fırkateyn'den sert mesaj
Fırkateyn'den sert mesaj

Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu konuya özellikle, bugün üzerinde beraber olduğumuz TCG Oruçreis Fırkateyni'nde değinmemin özel bir anlamı vardır. Herhalde herkes, açıkça ne demek istediğimi anlamaktadır'' diye konuştu.

[Resim: medya.php?mn=37281]

İstanbul- Orgeneral Başbuğ, Trabzon Limanı'nda demirli TCG Oruçreis Fırkateyni'nde düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda, çeşitli vesilelerle TSK'ye karşı yürütülmekte olan psikolojik harekata, asimetrik psikolojik harekata değinmek istediğini belirterek, ''Bu konuya özellikle, bugün üzerinde beraber olduğumuz TCG Oruçreis Fırkateyni'nde değinmemin özel bir anlamı vardır. Herhalde herkes, açıkça ne demek istediğimi anlamaktadır'' diye konuştu.

Orgeneral İlker Başbuğ, Trabzon'da Oruç Reis Fırkateyni'nde açıklama yapıtı. İşte Başbuğ'un konuşması:

- Farklılıklara elbette saygılı olmalıyız. Ancak saygılı olmak her zaman farklılıklarımızı öne çıkarmayı da gerektirmez. Türkiye 1984’den beri terörle mücadele ediyor. Bu süreçte insanımız bu terörden büyük zarar gördü. Ana hedefimiz terör sorununun Türkiye’nin gündeminin en alt sırasına indirilmesidir.

- TSK'ye karşı yürütülmekte olan psikolojik asimetrik harekata değinmek istiyorum. TSK'nin kendisine olan özgüveni tamdır. Sahip olduğumuz bu özgüven TSK'nin kendisine yönelik gerçeklere dayanan önyargılı olmayan sağduyulu eleştirilere her zaman bunu saygıyla karşıladığının açık bir kanıtıdır. Bu durumu karşın son zamanlarda gerçek dışı olaylara yalanlara dayalı, önyargılı olarak bazı çevreler ve kişiler tarafından TSK'ye karşı asimetrik, psikolojik harekat yürütülmektedir.

- Ne acıdır ki, Türkiye'de medyanın bir kısmının varoluşlarının temel nedeni gerçeklere ve doğrulara dayanmayan önyargılı ve özel amaç taşıyan eleştiriler yaparak TSK'yi haksız yere her gün gündemde tutmak ve TSK aleyhine kampanya yürütmektir.

- Bunlar kendilerini demokrasinin savunucusu olarak da göstermektedir. TSK'ye karşı kamyanya yürütülüyor. İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsızız. Bunu her vesileyle yetkili makamlara ilettiğmiz gibi yasal olarak yapılması gerekenleri de yapıyoruz.

- TSK'ye karşı planlı haksız şekilde psikolojik harekat yürütenlere diyorum ki; bulunduğunuz yer doğru değil. Son dönemdeki her olayla TSK'yi ilişkilendirme yönünde çabalar da vardır. Terör olaylarını TSK ile ilişkilendirmeyi PKK sempatizanları yapabilir.

- Ciddi hukuk devletinde imalı konuşmalara, dedikodulara yer yoktur. Bizi en çok üzen, yaralayan noktalardan biri ise TSK içinde bizlere canları emanet edilen Mehmetçikler üzerinden kanlı hesaplar yapabilenlerin olduğunun düşünülmesi konusudur.

- Her kurumda ihmaller olabilir ama ihmal başka kasıt başkadır.

- Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü Türk milletinden almaktadır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, yaptığı konuşmanın ardından THY'ye ait özel bir uçakla Ankara'ya gitti.

ORUÇ REİS KİMDİR?

Oruç Reis kimdir?
[Resim: medya.php?mn=37282]

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un basın toplantısı için bir savaş gemisini seçmesi ve "TSK'ya karşı yürütülmekte olan asimetrik psikolojik harekata değinmek için özellikle Oruç Reis Fırkateyni'ni seçtim" sözleri, Oruç Reis'in savaşçı kişiliğine dikkatleri çekti.


ANKA

Ankara- 1470'te Omanlı hakimiyetinde olan şu anki Midilli'nin Bonova köyünde doğan Oruç Reis, ünlü bir Türk denizcisiydi. Babası, Vardari Yâkub Ağa, 1462'de Midilli'nin fethine katılmış ve Bonova köyü kendisine tımar olarak verilmişti. Burada yerleşip evlenen Yâkub Ağa'nın İshak, Oruç, Hızır ve İlyas adını verdiği dört oğlu oldu.

İyi bir öğrenim gören kardeşler, devrin denizci milletlerinin lisanları olan İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve Rumca'yı öğrenerek yetiştiler. Gençliğinde gemiciliği ve deniz ticaretini çok iyi öğrenen Oruç Reis, cesareti, zekası ve girişimciliği ile kısa zamanda gemi sahibi oldu. Suriye, Mısır, İskenderiye ve Trablusşam'a mal taşıyarak, oradan aldıklarını Anadolu'ya getiriyordu.


Denizcilik tarihine adını yazdırdı

Türk denizcilik târihinde önemli bir yeri olan Cerbe Adası, Oruç Reis tarafından 1513 yazında fethedildi. Burayı kendisine üs edinip, Doğu ve Batı Akdeniz'de pek çok gemi zaptetti. Papa'ya ait, o zamanın dev savaş gemilerini, ince tekneleriyle ele geçirmesi, şöhretini Avrupa ve dünyaya ulaştırdı.


Cezayir'i fethetti

Cezayir'de bir devlet kurmaya karar veren Oruç Reis, kısa zamanda bu toprakları ele geçirdi. İspanya Kralı Şarlken, Cezayir'e donanma gönderdiyse de, Oruç Reis'i elde ettiği yerlerden çıkaramadı. Becâye kuşatması sırasında Oruç Reis, sol kolundan ağır yaralandı ve hekimlerin tavsiyesiyle bu kolu dirsekten kesildi. Tek kolla mücadelede de şevk ve azminden hiçbir şey kaybetmeyen Oruç Reis, iyileşince derhal denize açıldı ve pek çok gemi ele geçirdi.


Karakteri

Sınır boylarında akıncıların yaptıkları, yıldırma ve fethe hazırlama faaliyetlerini denizde gerçekleştiren cesaret ve kahramanlık timsâli deniz kurtlarından biri olan Oruç Reis, katıldığı muharebede can ve mal endişesi duymazdı. Elde ettiği ganimetleri fakir ve kimsesizlere, leventlerine dağıtır, varını yoğunu cihâd ve gazâ için sarfederdi. Cömert, âlicenap, yardımsever, merhametli olan Oruç Reis, ciddi ve sertti. Bütün leventleri tarafından, bir baba gibi sevilirdi. Çok iyi bir muhârip, tehlikeli zamanlarda en iyi çareleri bulmakta zorluk çekmeyen bir komutandı.

Orgeneral Başbuğ'un özellikle bir savaş gemisini basın toplantısına mekan olarak seçmesi, son dönemde özellikle Ergenekon soruşturmasının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı üzerinde yoğunlaşması ve burada bir cunta oluşumu iddialarına yanıt olarak yorum olarak değerlendirildi.
Posting Freak
Fırkateyn'den sert mesaj
geç kalınmış bir mesaj, ve artık sessizde kalmamalı bence tsk
[SIZE="5"]Dört Kapıda da Ali'yi Gördüm. [SIZE="4"](Pirim Zöhre Ana)
Zöhre Ana Pirimiz, Yolundayız Hepimiz.
Bitmeyen yas

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.