You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Farklı bir Türkçe Kur'an Hadise'si

Farklı bir Türkçe Kur'an Hadise'si

Administrator
Farklı bir Türkçe Kur'an Hadise'si
Türkçe Kur'an için Hadise örneği

[Resim: 269.jpg]



Türkçe Kur'an-ı Kerim'i savunan müftüden "Hadise"li çıkış..



Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, Kuran'ın Türkçe okunmasını isteyenlere tepki göstererek, “Eurovizyon'a yabancı dilde şarkıyla gidiliyor da, niçin Allah'ın kitabı Arapça okunmasın” dedi.

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan Eski Cami'den merkezi sisteme vdiği cuma vazında ‘Allah ve Kitap Sevgisi’ konusunu anlattı. Kutsal kitap Kuran-ı Kerim'in Allah'ın emrettiği şekilde Arapça okunması gerektiğini belirten Müftü Okutan, ‘Kuran-ı Kerim Türkçe okunsun’ diyenlere tepki gösterdi. Okutan, “Eurovizyon Şarkı Yarışması’na yıllardır İngilizce şarkılarla katılıyoruz. Bu gibi uluslararası şarkı yarışmalarına yabancı şarkı ile katılmak doğru, caiz oluyor da, Allah’ın kitabını O’nun buyurduğu gibi Arapça harflerle okumak yanlış mı oluyor” diye sordu.

‘KURBANA KARŞI ÇIKANLARI DA ELEŞTİRMİŞTİ’

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, yeni yıl öncesi yerel gazelere gönderdiği yazısında da, ‘Kurban Bayramı'nda hayvan kıyımı yapılıyor’ diyip de yılbaşında kesilen hindilere tepki göstermeyenleri eleştirmişti. Okutan yazısında şunları kaydetmişti:

“Dini ve milli geleneklerle çatışmamak kaydıyla yılbaşını kutlamakta sakınca yoktur. Çam fidanlarını kesip içki ile kendinden geçmek din kuralları ile bağdaşmaz. ‘Yılbaşı gecesinde kesilen hindiler yenir mi?’ gibi sorularla karşılaştığımız oluyor. Usulüne uygun kesilip yenilmesi halinde bunda sakınca yoktur. Ancak, yılbaşında kesilen hindiler nedeniyle hep aklıma takılan bir şey oluyor. Kurban Bayramı'nda Allah'a yakınlaşmak ve O'nun emrinin gereği olarak kesilen kurbanlar için ‘Hayvan kıyımı oluyor’ diye yaygara koparanlar, yılbaşında kesilen hindiler için neden hiçbir şey söylemiyor?. Koyunun taşıdığı can da, hindinin taşıdığı can değil mi? Bunun sebebini bilen biri olur da bizleri bilgilendirirse, inanın çok sevineceğim.”
Senior Member
Farklı bir Türkçe Kur'an Hadise'si
T U N Ç yazdı:Allah’ın kitabını O’nun buyurduğu gibi Arapça harflerle okumak yanlış mı oluyor” diye sordu.

Hayır arapça okumak yanlış olmaz.Dünyadaki bütün dillerle okunmasını kişisel olarak güzel bulurum.Özellikle Türk olduğum için,Türkçe okunmasını isterim.Manasını anlamak için.Her şeye kadir olan Yüce Allah 'ın bilmediği bir kelime yoktur.
Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
Hz Ali.
Ya Hz Ali sana bir kelime öğretebilen yoksa...
ki yoktur...
o zaman sen 'Allah sın...
Türkiye'ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu Pir bilin
Muhammed elçisi Ana'dır deyin
Hak için Dergaha niyaza inin
Zöhre Ana
Member
Farklı bir Türkçe Kur'an Hadise'si
Hayır sayın müftü çok güzel itiraz etmiş niçin arapça okunmasın demiş.Ben Türk'üm arkadaş neden türkçe okunmasın veya okunursa ne oluyor ne değişiyor?
ALİ RIZA BEY BABAM İSE
O ZÜBEYDE ANAM İSE
AL BAYRAĞIM KANIM İSE
KOYMAM AHTINI ZÖHRE ANA

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.