Cumhuriyet
07.12.2009
Doğu ve Güneydoğu’da süren gösteriler sırasında bir öğrenci öldü
Eylemler kontrol dışı
Terör örgütü PKK’nin lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına yönelik protesto gösterileri önlenemiyor. Diyarbakır başta olmak üzere Hakkâri, Siirt, Mardin, Batman, Şemdinli, Cizre, Viranşehir ve Suruç’ta düzenlenen protesto gösterilerinde olaylar çıktı, göstericiler polisle çatıştı.
Diyarbakır’daki eyleme DTP milletvekilleri ve belediye başkanları da destek verdi. Göstericiler AKP il başkanlığı binasına da molotofkokteyli ve taş attı. Burada güvenlik önlemleri alan polis havaya ateş açtı. Bu sırada yaralanan üniversite öğrencisi Aydın Erdem hastanede yaşamını yitirdi.
İstanbul’da gerginlik Sultangazi’de korsan gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Küçükçekmece’de ise ellerinde satır ve sopalar bulunan 20 kişilik grup, zorla DTP İlçe Başkanlığı’na girdi. Kurusıkı silahla rasgele ateş eden gruptakiler daha sonra olay yerinden kaçtı. ■
Eylemlerde bir öğrenci öldü.
Eylemlerde bir öğrenci öldü.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi