You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız

Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız

Posting Freak
Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "(Dershaneler) Eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. Biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. Bedeli neyse biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsunuz bu güzel bir teklif demiyorlar. Niye. Öbür taraf çok daha tatlı da onun için. Orada adeta merdiven altı hizmet var, diğerinde ciddi bir kurumsallaşma olacak da onun için. Bunun adımını atacağız ve er geç 2013-2014'e de biz o sistemle birlikte girmiş olacağız" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Afyonkarahisar'da meydana gelen olaydan dolayı milletçe hepimizin acısı büyük, hepimizin yüreği yanıyor. Demokrasilerde hiç kimse ve hiçbir kurum layüsel değildir, hiç kimse şüphesiz ki eleştiriden azade değildir. Elbette siyaset kurumu, sivil toplum örgütleri medya son derece haklı olarak gerekli soruları sormakta ve bunlara cevap aramaktadır, ancak demokrasinin standartları yükselirken, toplum daha açık daha şeffaf bir noktaya ilerlerken yani Türkiye bir değişim sürecini yaşarken bizdeki artık bu doğru bilgilenme anlayışının da yeniden ele alınması gerekiyor.

Her olay, her acı hadisenin arkasından ortaya konan tavır; maalesef eleştiri boyutunu aşıyor olayı aydınlatma, olayla ilgili doğru soruları sorma boyutunu aşıyor ve tam anlamıyla bir linç kampanyasına dönüşüyor. Bakıyorsunuz önce sosyal medyada tamamen dedikodular, tamamen söylentiler, çoğu zaman da yönlendirmeler aracılığıyla bir linç atmosferi oluşuyor. Ardından yine yazılı ve görsel medyada soru sormak, sorulara cevap aramak, olayı aydınlatmak, olayla ilgili haber aktarmak gibi hedefler aşılıyor ve sansasyon ve yarış saiki hadiselerin ve gerçeğin önüne geçebiliyor. Aynı şekilde muhalefette demokratik bir hak olarak hadisenin aydınlatılması ve sorumluların tespit edilmesi hedefinden çıkıyor her hadiseyi siyasi bir rant, siyasi bir fırsatçılık noktasına getirebiliyor.''



Linç hareketi

Birkaç gündür Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili sergilenen tavra dikkat çeken Erdoğan, bir olay veya olayı aydınlatmaktan çok, bir kurumu, o kurumla birlikte hükümete yönelik bir linç hareketinin çıktığını savundu.


Erdoğan, şöyle devam etti:

''Mesele Afyonkarahisar'daki patlama meselesi olmaktan çıkıyor. Bakıyorsunuz çok farklı bir mecra, boyut kazanıyor ve topyekun bir karalama ve bir linç kampanyasına dönüşüyor. Bu toplu linç kampanyası sadece bir kurum, birkaç kurum için de yapılmıyor. Biz hükümet olarak 10 yıldır hukuk devleti anlayışını kökleştirip, devlet kurumlarını daha şeffaf hale getirirken devlet içindeki yanlış anlayışlar ve odaklarla mücadele ederken şu hususu defalarca vurguladık. 'Bir kişinin, bir grubun hatası o kurumun tamamını bağlamaz' dedik. Ama bakıyorsunuz muhalefet tarafından, medya tarafından bir kurum içinde yapılan hata, anında tüm kurumu, o kurumun tüm mensuplarını, tüm çalışanlarını hedef alan bir kampanyaya dönüştürülüyor. En tepeden en alt kademedeki kurum çalışanlarına kadar motivasyonu kırmak, heyecanı yok etmek, azmi ve gayreti ortadan kaldırmak için sistemli bir linç girişimi uygulanıyor.

Beytüşşebap'ta jandarma personelinin kaldığı lojmanlardan göstericilerin korkusuyla Türk bayrağının indirildiğine dair birtakım haberler yapıldı. Böyle haberler yapılınca halkımız da çok tabii olarak reaksiyon gösteriyor, ama olayın aslına bakıyorsunuz Türk bayrağını indirmek gibi bir durum asla ve asla yok. Türk bayrağının zarar görmesini engellemek için oradaki birkaç erimiz, yapılan iyi niyetli bir girişimle, orada bayrağımızı korumak niyetiyle bayrağımızı oradan alıyorlar. Bu tabii ki orada vatandaşlarımızı olduğu gibi batıda da vatandaşlarımızı ciddi bir reaksiyona sevk ediyor.''


'Yapılan şerefsizliktir'

''Çok açık konuşuyorum, oynanan oyunu, uygulamaya konulmak istenen senaryoyu bildiğim için çok açık konuşuyorum, çok ağır konuşuyorum. Kurumlara yönelik, kurum personelinin motivasyonunu kırmaya yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler an hafif tabiriyle şerefsizliktir, alçaklıktır'' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu beyefendiler; Boğaz'a karşı keyif çatarken, televizyonlarının karşısında, çerezlerini alkollü içkileri ile yudumlarken, orada vali, kaymakam, asker, polis, korucu, istihbaratçı canını ortaya koyuyor. Bir çocuğun, bir kadının arkasına saklanarak alçakça mermi yağdıran terörist karşısında bizim güvenlik güçlerimiz canlarını siper ediyor. Hele hele bazıları eşleri ile çocukları ile oradalar. O zavallı çocuğun, o kadının kılına zarar gelmemesi için onlar görüyorsunuz kan kusuyorlar ve 'kızılcık şerbeti içtim' diyor oradaki görevli kardeşlerim.
Ama burada beyefendiler, büyük bir konfor içerisinde, boğaza nazır villalarında, her türlü saltanatları ile beraber köşelerinde ahkam kesiyorlar. Güvenlik güçlerini linç etmek için elinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. Bakıyorsun birisi çıkıyor, ne düşüklüktür ya, kalkıyor Genelkurmay Başkanı'mızı ehliyetsizlikle suçluyor, bakıyorsunuz ÖSYM Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor. Ya senin ehliyetin ne? Yani köşelerinizden veya televizyon ekranlarınızda yaptığınız saldırılarla size verilen ehliyet mi var bir yerlerde? Yani 40-45 yılını bu ordunun değişik kademelerinde hizmet ederek geçirecek, ondan sonra da gelip Genelkurmay Başkanı olacak bir insana, sen kalkacaksın utanmadan sıkılmadan 'hükümete yalakalık yapıyor' diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz. Biz şu anda ordumuzun terfi mekanizmaları neyse teamülü bugüne kadar aynen uyguladık. Bu beyefendileri rahatsız ediyor. Çünkü beklentileri farklı.

ÖSYM'nin başındaki arkadaşımız; değerli bir bilim adımı. Eksikleri, hataları olabilir doğrudur. Ama kalkıp bu iktidara yalakalık yapılıyor gibi terbiyesizce bir yaklaşımın içine girme hakkını sana kimse vermez. Aynı şekilde bir tanesi başlık atmış 'Medyaya çattı' Tabii çatacağım canım. Siz hükümete çatacaksınız, siz AK Parti iktidarına çatacaksınız, AK Parti'ye çatacaksınız, elinizi taşın altına zerre kadar koymayacaksınız, biz bunun karşısında susacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, biz şeytan olamayız. Biz bu oyunun farkındayız.''

9 Eylül 2012
Kaynak: Cumhuriyet.com
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
Çabala çırpın saldır dur bakalim diktatör efendi sonun ne olacak.Ülkeye yaptın yapacağini.

Allah seni bildiği gibi yapsın demek ki ülkeye bir kurtarıcı geldiği gibi bir de diktatör gelebiliyormuş.
Cihana gelmişim Mustafa diye
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size


PİR ZÖHRE ANA
Member
Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
tek amacı eğitimsiz, kültürsüz, imam hatiplerde eğitim görmüş beyinleri örümcek tutmuş bir millet.

gütmesi kolay olacak tabii



Atam hakkından gelsin...

Pirim, ZÖHRE ANA
Rehberim, MUHAMMED MUSTAFA

Mürşidim, ALİ
Administrator
Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
Bir sistemi kaldırdığın zaman onun yerini dolduracak başka bir sistem koyman gerekir.

Şimdi dershaneler kalktığı zaman yerine ne getireceksiniz?

Dershaneleri özel okula çevireceğiz derseniz orada çıkacak kaosu ve karmaşıklığı düşünemiyorum bile !..

Bu işte bir çapanoğlu var ama nedir çözemedim daha !

Bugün dershanelerin büyük çoğunluğu, dinin dışında her işte özellikle de siyaset ve ticaret alanında gördüğümüz cemaatlerin ve yine özellikle Fetullahçıların elinde.
Başbakan acaba arası bozulan ancak çıkarları gereği birbirlerini idare eden Fetullahçılara gözdağı mı veriyor? İnsanın aklına gelmiyor değil !..

Dünyanın hiç bir ülkesinde dershane yoktur !.. Bu sadece bizim gibi ileri demokrasi ile yönetilen "gelişmiş cemiyetlerde" bulunmakta. Normal şartlarda okullarda öğrendiğimiz bilgilerle sınavlara girmemiz gerekirken ne yazık ki okullardaki eğitimin ezberci, eğitmenin de kalitesizliği nedeniyle halkımız çocuklarını dershanelere göndermekte ve milyonlarca dolarlık bir sektöre paralarını harcamaktadırlar. Öyle ki Hakkari Lisesinde okuyan bir öğrenci ile en iyi öğretmen kadrosu ve fiziksel imkanları ile donatılmış Özel okullarda,Fen liselerinde okuyan öğrenciler aynı sınava tabi tutulmakta ve bu öğrencilerin birbirleri ile yarışmaları istenmektedir.

Doğa kanunlarına göre güçlü her zaman zayıfı yener ve varlığını devam ettirir.

Ben öğrenciler arasında doğa kanunlarının değil "İnsani kanunlarının" olmasından yanayım.

Ne demek bu? Herkesin aynı şartlarda eğitim görmesi ve buna göre değerlendirmeye alınması.

Parası olanın okuduğu,parası olmayanın okuyamadığı bir düzen istemiyoruz.


Posting Freak
Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
Bu sitemi kaladırdığında Gelecek sistem , bugün Çin Ve Japonyada Olan Özel okul modeli olacaktır.

Ama dersaneleri kapatman için önce okyanus ötesindeki, fetüllah babandan izin alman lazım.

Nede olsa tüm dersaneler onun elinde.....
Nefsi “Pir”in gölgesinden başka hiçbir şey öldüremez; o “nefs öldüren”in eteğini sımsıkı tut.
''HZ MEVLANA''

ÜSEYİN'in Aşkına Şahitsen, Bu Şahadet Kutlu Olsun... Sen ÜSEYİN'in Aşkı ile Her Dem Diri Kalanlardansın, Ve Sen
'' Aşkın Şehidi'sin!..''
Ben HZ. ÜSEYİN'DEN NASIL YAŞAMAYI VE NASIL ÖLMEYİ ÖĞRENDİM
ÇELEBİ
Son Düzenleme: 10/09/2012, 21:38, Düzenleyen: Hür_Şehit.
Posting Freak
Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
Evet bu dersaneleri kaldirmak icin feto$tan izin almasi gerekecektir bo$bakanin.Yalniz buradaki oyuna dikkat. feto$a dani$madan böyle adim atmasi mümkün degil.O zaman nedir durum?Dersaneleri kapatip tekele cevirmek.Yani devlet dersanesini olu$turmak.i$i resmiyete döküp,sonraki hükümetlerin degi$tirmeleri mümkün olmayan yapiyi olu$turmak.Artik sonraki geli$meleri tahmin etmek zor olmasa gerek.
YESILDIR GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜGÜN GÜNES
SICAKLIGI SENI,HAKIKATI BENI YAKAR...


"ZAMANA ZAMAN EVLIYASI"
Bir sıfatı Allah olan
Bir sıfatı Ali inan
Bir donu var Şahımerdan
Duyanlara Helal Olsun

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.