Engellileri en iyi anlaması gereken ve kendilerine en çok yardım edebilecek kişilerin Bakan'lar olduğunu sözlerine ekleyen Boztaş, "Yetkilerin ellerinde olduğu mercilerden bahsediyoruz. Bu bir bakana yakışmadı Sayın Akdağ. Ama unutmayınız ki onlar engelliden önce bir vatandaş, bir seçmen. Kimi nasıl getirdilerse, seçtilerse o mevkilere; bunda ne kadar hakları varsa alaşağı etmekte de bir o kadar haklı olacaklardır" dedi.
"Sağlık Bakanlığı makamı size fazla"
Boztaş, Bakan Akdağ'a karşı eleştirilerini sürdürerek, "Engelli vatandaşlara bakış açınız buysa Sağlık Bakanlığı makamı size fazla. Bizim derdimize derman olamayacak, bizi dinlemeyecek ve de sorunlarımıza çözüm bulmaktan da geçtik; sorunlarımızı dinlemeyecek bir bakan istemeyiz. Hele de konu sağlıksa, insan gibi yaşamaksa. Hangi insanın statüsünü ve yaşama standartlarını iyileştirmek isteminde ne kadar hakkıysa; bu engellilerin de hakkı. Ne demektir ki: bu halde olmana rağmen iş verdik. Kimse babasının hayrına ya da bir hayır için kimseye iş vermiyor. Bu sizin göreviniz" şeklinde konuştu. Boztaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer insanları istihdam edemiyor, çalışma koşullarını iyileştiremiyorsanız hata bizde değil sizin işinizi nasıl yaptığınızda. Açılıştan açılışa koşarken arada işinizi yapmanız zor olsa gerek. Fakat bu tür söylemlere kulak asmanız gerekli en azından görevinizi layıkıyla yapmak için."
"İş vermek devlet için külfet değildir"
İş vermenin Devlet için külfet olmadığının altını çizen Boztaş, "İstihdam etmekle Devlete ve vatana yarar sağlamaktadır. En önce vatana hizmet aşkıyla yanan bir bireye hizmet etme olanağı verilmiştir. Aldığınız kişilerden vergisini alıyorsunuz. Yurda katkıdır. Bunun ekonomik boyutu kadar da sosyal-ruhsal boyutu var. İnsanların iç huzuru, stresten biraz uzak olması, kendini işini yaptığı için rahat hissetmesi ve çevresine yardım edebilme isteğinin doğması. İşsiz insanların nasıl bunalımda olduklarını da biliyoruz" dedi.
Boztaş, Bakan Akdağ'ın iş verdiler diye böyle bir karşılık vermeye hakları bulunmadığını ifade ederek, "Dememiz o ki engelli veya değil iş vermek hayır işi değil göreviniz. İş vermekle de bitmiyor; insanca çalışma hakkı herkesindir. Bu konuda bize bir özür borçlu değil misiniz sizce de" diye konuştu.
17 Mayıs 2011
Cumhuriyet
Cumhuriyet