You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eli sopalı faşistler Sivas'ta da saldırdı(son daki

Eli sopalı faşistler Sivas'ta da saldırdı(son daki

Posting Freak
Eli sopalı faşistler Sivas'ta da saldırdı(son daki
SİVAS (17.05.2007)- Üniversitelerde artan faşist saldırılara bir yenisi de Sivas’ta eklendi. Gergin geçen bahar şenliklerinin ardından dün devrimci demokrat öğrenciler eli sopalı faşist güruhun saldırısına uğradı. Saldırı bugün kitlesel bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin geleneksel olarak düzenledikleri bahar şenliği etkinlikleri devam ettiği beş gün boyunca ırkçı faşistler tarafından yaratılan provokasyonlarla gergin geçti. Faşist girişimler, dün gece saatlerinde şehir merkezinde devrimci ve demokrat öğrencilere yönelik saldırıya dönüştü. Ellerinde demir sopa bulunan 20 kişilik faşist güruh ile devrimci demokrat öğrenciler arasında çatışma yaşandı. Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan antifaşist öğrenciler tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Sivas faşizme mezar olacak

Saldırı bugün Sivas Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Sivas Demokrasi Platformu bileşenleri ve Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği eyleme yaklaşık 250 kişi katıldı. Eylemde basına yapılan açıklamada “Ülke genelinde hakim kılınmak istenen faşist gerici terörün iç yüzünü dün Gazi’de, Eskişehir’de, Akdeniz’de, Erzincan’da ve Sakarya da, 1 Mayıs Taksim de en vahşi boyutuyla görürken, bugün Sivas’ta yaşadık” denildi. Üniversitelerde yaşanan saldırıların “sağ-sol çatışması” olarak yansıtılmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, gerçeğin bir faşist terör olduğu kaydedildi. Açıklamada “Sürdürdüğümüz mücadelemiz barış, demokrasi, kardeşlik, eşitlik, adalet talepleri, ırkçı, şoven, gerici anlayışlara karşı bilimsel, demokratik eğitim mücadelesiyle sürecektir. Hiçbir faşist, ırkçı, gerici terör bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır” denildi.

“Faşizme karşı omuz omuza’’, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız” dövizleri taşınan eylemde “Sivas faşizme mezar olacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı. Eylem alkışlar ve sloganlarla sona erdi.


atılım.org
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.