You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

E-kitap satışı basılı kitabı geçti!

E-kitap satışı basılı kitabı geçti!

Posting Freak
E-kitap satışı basılı kitabı geçti!
En büyük çevrimiçi kitap mağazası Amazon'da dijital kitap satışı, normal kitabı geride bıraktı

Dünyanın en büyük çevrimiçi kitap ve müzik mağazası Amazon.com, tarihinde ilk kez e-kitap satışlarının basılı nüsha satışlarını geride bıraktığını açıkladı. Yılın ilk yarısında mağazada satılan e-kitap sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla üç kat daha fazla gerçekleşti.

Amazon CEO’su Jeff Bezos, firmaya ait Kindle e-kitap okuyucusı satışlarının iyi gittiğini, bu sayede e-kitap satışlarının da durmaksızın arttığını açıkladı. Dijital formatlı kitap sayısının ikinci çeyrekte her ay artarak normal kitap satışlarını geçtiğini söyleyen Bezos, bunda Kindle fiyatnını 259 dolardan 189 dolara indirilmesinin büyük etkisi olduğunu belirtti.

Kindle kitaplarının satışı, bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, üçe katlandı. Bezos, "33 ay önce piyasa sürülen bir cihazla okunabilen kitapların 15 yıldır sattığımız normal kitaplardan çok satın alınması inanılmaz" diye konuştu.


Amazon.com, Kindle'ın fiyatını, Apple'ın kitap da okunmasına imkan tanıyan tablet bilgisayarı iPad’le rekabet edebilmek düşürmüştü.

Kindle'ın satış verilerini şimdiye dek açıklamayan Amazon, sadece ‘satışların milyonlarla ifade edilebileceği’ açıklamasıyla yetiniyordu. Pazar araştırma firması Yankee Group'tan analist Dimitri Molçanov'a göre, Amazon'un Kindle satış verilerini açıklamaya başlamasının amacı, iPad’in e-okuyucu pazarında lider olduğu görüşünün gerçeği yansıtmadığını göstermek.

Amazon'un Kindle üzerinden okunabilen 630 bin elektronik kitabının yüzde 81'inden fazlası, 9 dolar 99 sentin altında fiyat etiketi taşıyor.
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.