You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DSP'nin kurultayında adaylar da konuşacak

DSP'nin kurultayında adaylar da konuşacak

Posting Freak
DSP'nin kurultayında adaylar da konuşacak
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, kurultayda başkan vekilinin açılış konuşmasından sonra, genel başkan adaylarına da konuşma hakkı tanınacağını bildirdi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Macit, hafta sonu yapılacak Olağanüstü Kurultayı'nda usul tartışmasına son noktayı koydu. DSP'nin kurultay ilanında, DSP Genel Başkanvekili Saffet Başaran'ın konuşmasının, genel başkan adaylarına söz verilmeden, hemen seçimlere geçilmesi öngörülüyordu. DSP tüzüğü de olağanüstü kurultaylarda genel başkan adaylarına söz hakkı verilmeyeceğini hükme bağlıyor.

Kurultay ilanının yayınlanmasından sonra genel başkan adaylarından Tayfun İçli, adaylara söz verilmemesine tepki gösterdi ve Genel Başkanvekili Başaran'a bir mektup göndererek, adaylara sez verilmesini istedi. Bu mektupla parti içinde başlayan usul tartışmasına DSP Genel Başkan Yardımcısı Macit son noktayı koydu.

Macit, kurultay sürecinin demokratik bir biçimde ilerlediğini ifade ederek, "bazıları çarpıtsa da" olağanüstü kurultayda genel başkan adaylarına konuşma hakkının tanınacağını bildirdi.

Adayların konuşma sürelerinin delegasyonun iradesiyle belirleneceğini kaydeden Macit, "Kurultayın gündeminde bunu belirtemeye gerek yok, elbette konuşacaklardır. Engellemeye kalkan olursa, önce biz müdahale ederiz" diye konuştu.


"Provakasyonu önlemek için seyirci alınmayacak"

DSP'nin 17 Nisan'da Büyük Anadolu Oteli'nde saat 10.00'da başlayacak olağanüstü kurultayında, tüzük gereği yalnızca genel başkanlık seçimi yapılacak, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri seçimleri yapılmayacak. Kurultayın yapılacağı salona ise izleyici alınmayacak, salonda sadece delegeler, il örgüt başkanları, partili milletvekilleri ile basın mensupları bulunacak.

Macit, yine bazı adayların tepkisine neden olan, olağanüstü kurultayın yapılacağı salona delegasyonun dışında izleyici alınmamasına ilişkin ise "Çok adaylı bir seçimde provokatif olaylar yaşanabilir. Bunun önüne geçmek için izleyici alınmayacak. Bir insan protesto eder, bütün partiyi gölgeler" diye konuştu.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.