DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, partisinden istifa etti. Birgün, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede, partisinden istifa ettiğini bildirdi.
İstifasını açıklayan Birgün, partisinin eski yönetimiyle yeni yönetimi arasında bir fark bulunmadığı, zihniyet değişikliğinin de olmayacağını gördüğü için partiden istifa ettiğini söyledi.
Birgün, ''Ecevit'in ilkelerine bağlı yeni bir yönetim gelinceye kadar DSP üyeliğinden istifa ediyorum'' diye konuştu.
Recai Birgün, yaptığı yazılı açıklamada da ''DSP kurultayından sonra oluşturulan yeni yönetimde, eski yönetimde partinin Ecevitsizleştirilmesinde büyük rol oynayan bazı kişiler de adeta ödüllendirilircesine görevlendirilmiştir'' dedi.
Recai Birgün'ün istifasından sonra DSP'nin milletvekili sayısı 8'e düşerken, bağımsızların sayısı da 9'a yükseldi.
TBMM'deki yeni sandalye dağılımı ise şöyle:
AKP: 338
CHP: 97
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 8
ÖDP: 1
Türkiye Partisi: 1
Bağımsız: 9
Boş: 6
DSP'de yaprak dökümü
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler