You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Doğalgazı Kesilmesi Gereken 8 Bin Konut Sahibi Açıklama Bekliyor

Doğalgazı Kesilmesi Gereken 8 Bin Konut Sahibi Açıklama Bekliyor

Posting Freak
Doğalgazı Kesilmesi Gereken 8 Bin Konut Sahibi Açıklama Bekliyor
Doğalgazı Kesilmesi Gereken 8 Bin Konut Sahibi Açıklama Bekliyor


Sakarya'da Bir Çocuğun Doğalgazdan Zehirlenerek Hayatını Kaybettiği Deprem Konutlarındaki Baca Sorunu Çözülemedi. Sakarya Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Ekim'e Kadar Bölgedeki Tüm Bacaların Yenilenmemesi Durumunda Gazın 1 Ekim'e Kesilmesini Kararlaştırmıştı.

Bugün süre doldu ancak ne Sakarya Valiliği'den ne de Adapazarı Gaz Dağıtım AŞ'den (AGDAŞ) açıklama yapılmadı.

İlde 8 bin 200 konuttan ancak 200 kişi bacasını yeniledi. Bacalarla ilgili sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirten hak sahipleri konutu yaptıran Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın soruna çözüm bulmasını istiyor. Vatandaşlar, gazın kesilip kesilmeyeceği ve sorunun nasıl çözüleceğine dair yetkililerden açıklama bekliyor.

Sakarya'da 14 Şubat tarihinde bir bebeğin öldüğü doğalgaz zehirlenmesinin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan bilirkişi incelemesinde, ölüm olayının bitişik olarak inşa edilen kombi bacası ve aspiratör arasındaki zehirli gaz sızıntısından kaynaklandığı belirtilmişti.

Yapılan incelemede diğer deprem konutlarında da aynı sorun olduğu ve 8 bin 200 konutun bacasında sorun bulunmuştu.

Sakarya Hıfzıssıhha Kurulu 1 Ekim'e kadar bölgedeki tüm bacaların yenilenmesi veya kombilerin hermetik (yalıtımlı) değiştirilmesi kararı almıştı.



(CİHAN)
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.