You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dışişleri Bakanlığı Karabağ bildirisinden memnun

Dışişleri Bakanlığı Karabağ bildirisinden memnun

Posting Freak
Dışişleri Bakanlığı Karabağ bildirisinden memnun
Dışişleri Bakanlığı, AGİT Minsk Grubu'nun Eşbaşkanları olarak ABD, Fransa ve Rusya Devlet Başkanları'nın Yukarı Karabağ ihtilafı konusunda yayımladıkları ortak bildirinin, anılan ülkelerin eşbaşkan sıfatıyla üstlenmiş oldukları sorumluluğun somut bir tezahürü olarak görüldüğünü ve memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bildiride, ABD, Fransa ve Rusya Dışişleri Bakanları tarafından, Kasım 2007'de İspanya'nın başkenti Madrid'de, Ermenistan ve Azerbaycan'a sunulmuş olan "Yukarı Karabağ Sorununun Çözümüne İlişkin Temel İlkeler"e atıfta bulunulduğu hatırlatılarak, bugüne kadar alınan izlenimin, anılan ilkelerin, her iki tarafın tutumlarını yansıtan bir bütün oluşturduğu şeklinde olduğu ifade edildi.

Tarafların temel ilkeler konusundaki yaklaşımlarında bazı nüanslar bulunmasının doğal görülmesi gerektiği kaydedilen bakanlık açıklamasında, şöyle denildi: "Önemli olan, tarafların yapıcı bir yaklaşımla ve eşbaşkanların konuya gösterdikleri önemi de göz önüne alarak, bu temel ilkeler üzerindeki görüşmelerini en kısa zamanda tamamlamaları ve gerek Azerbaycan ve Ermenistan, gerekse tüm Güney Kafkasya bölgesi için yıllardır kanayan bir yara olmaya devam eden bu ihtilafı barışçı bir nihai çözüme kavuşturmalarıdır."
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.