You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dikkat! Yıkamadan giymeyin

Dikkat! Yıkamadan giymeyin

Posting Freak
Dikkat! Yıkamadan giymeyin
[COLOR=teal]Yeni aldığınız iç giyim, çorap ya da farklı kıyafetleri yıkamadan giymeyin.
[COLOR=teal]
[COLOR=teal][Resim: 2.gif]
[COLOR=teal]Çünkü bu ürünler, hazırlanma ve üretim aşamasında farklı ortamlarda üretiliyor-depolanıyor. Üzerlerinde çok miktarda toz birikebiliyor. Ayrıca boya işlemi nedeniyle, boya artıkları kumaşta kalabiliyor.

[COLOR=teal]Yeni aldığı bir kıyafeti kim hemen üzerinde görmeyi istemez ki? Peki bu durum ne kadar hijyeniktir hiç düşündük mü? Pamuktan ipliğe, iplikten kumaşa, kumaştan da bitmiş mamule dönüşen [COLOR=teal]yeni kıyafet [COLOR=teal]imiz uzun bir üretim süreci sonrası elimize ulaşır. Yapısı itibarıyla tozu içine çeken dokuma ve örme kumaşlar hijyenik olmayan koşullarda depolanır. Depodan kesime, kesimden makinelere geçiş esnasında birçok işçinin çalıştığı atölye ortamındaki tozu içine hapseder. Dikim sonrası [COLOR=teal]yıkama [COLOR=teal] yapılmış olsa bile bu [COLOR=teal]yıkama [COLOR=teal] kumaşa yumuşaklık vermeye yöneliktir. Son aşamada paketlemeye ve oradan da mağazaya ulaşan [COLOR=teal]yeni kıyafet [COLOR=teal]imiz elimize tüm bu ortamların tozunu almış bir şekilde gelir. Bir diğer risk faktörü de boyama sonrası kumaş üzerinde kalan boya artıklarıdır. Boyahanelerde yapılan [COLOR=teal]yıkama [COLOR=teal] işlemleriyle kükürt içerikli bu artıklar kumaş yüzeyinden uzaklaştırılmaya çalışılsa da özellikle koyu renklerde tam başarı sağlanamayabilir. Vücuda direkt temas eden kükürt, insan sağlığına zarar verebilir. Özellikle cilde direkt temas eden iç giyim, çorap, gömlek, kazak, eşofman gibi tekstil ürünlerindeki bu toz ve boya artıkları [COLOR=teal]yıkama [COLOR=teal]yla uzaklaştırılmazsa cildi tahriş edip kaşıntı yapabilir, alerjik bünyelerde rahatsızlık hissi uyarır ve terle beraber kötü koku oluşturabilir. Vücuda direkt temas eden [COLOR=teal]yeni kıyafet [COLOR=teal]lerin yıkanmadan giyilmesi iş görüşmesi, sınav gibi önemli durumlarda kaşıntıya yol açıp konsantrasyonun dağılmasına sebep olabilir.

[COLOR=tealNe yapmalı?

[COLOR=teal]Yeni alınan tekstil ürününü, giyilmeden önce makinenin en kısa programında tersinden yıkayın.

[COLOR=teal]İç giyim, çorap ve cildi daha hassas olan bebek ve çocukların kıyafetlerinde bu hususa mutlaka uyulmalıdır.

[COLOR=teal]Yeni doğan bebek kıyafetleri her ihtimale karşı [COLOR=teal]yıkama [COLOR=teal] sonrası orta ayarda ütülenirse hassas ve çok ince olan ciltlerine daha uygun hale getirilmiş olur.

[COLOR=teal]Yıkama işlemi sayesinde ürün üzerindeki toz ve boya artıklarından kurtulmuş oluruz. Yeni kıyafetimiz bu haliyle daha hijyeniktir.
Bir ismi Ali’dir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.