Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz uzerinde son derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi.
Ozellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun yillar boyunca bu kalintilar gidalarimiza bulasiyor ve bu vasita ile sindirim sistemimize tasiniyor. Petrol esasli kimyasal maddelerden olusan ve son derecede guclu olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin tetikleyicisi.
Bu kimyasallar kanalizasyon sistemine karisiyor oradan da nehirlere gollere ve denizlere . Bu sentetik kimyasallar denizlerde de besin zincirine bulasarak
tekrar sindirim sistemimize donuyor ne yazik ki.
Bir sure once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU kullandim. Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin temizlenmesinde kullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim.
Sonuc harika bulasiklar ter temiz pırıl pırıl oldu
ARAP SABUNU hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi kirlilik etkisi de cok daha az.
Bulasik makinasinin deterjan gozune dolduracak kadar koyup kapagi kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor.
Bu deneyden sonra internettende arastirma yaptim pek cok kisi bu metodu kullaniyormus
PARLATICI BÖLÜMÜNE DE ELMA SİRKESİ KOYUYORUM (ama üzüm sirkesi değil..özellikle elma sirkesi)...
SONUÇ HARİKA!!! YILLARDIR BUNU UYGULUYORUM..
Dikkat! Bulaşık makinesi kullananların dikkatine!
Konu Sahibi / Yazar
yabangülü
Kategori / Forum
Sağlık - Yaşam
Yorumlar / Cevaplar
1
Okunma / Görüntüleme
3028
Dikkat! Bulaşık makinesi kullananların dikkatine!
Dikkat! Bulaşık makinesi kullananların dikkatine!
Harika bir öneri.Ben de deneyeceğim.
Cihana gelmişim Mustafa diye
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size
PİR ZÖHRE ANA
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size
PİR ZÖHRE ANA
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi