You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Depremi 1 haftadan önceden bildi

Depremi 1 haftadan önceden bildi

Posting Freak
Depremi 1 haftadan önceden bildi
Depremi 1 hafta önceden bildiEline hoparlör alıp sokak sokak gezdi ama nafile...

07.04.2009 11:44[Resim: depremibildikucukk.jpg]İTALYA dün göz göre göre deprem kabusu yaşadı. Başkent Roma’nın 100 kilometre kuzeyinde bulunan tarihi L’Aquila, İtalyan bilim adamının tüm uyarılarına rağmen dün gece 6.3 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı ve 150 kişinin ölümüne, 15 bin evin de tamamen yıkılmasına neden oldu. Şiddetli sarsıntıda bin 700 kişi de yaralandı.

Gioacchino Giuliani isimli İtalyan bilim adamı geçen ocak ayında bölgede meydana gelen küçük çaplı sallantıdan sonra sismik hareketlilikleri ve topraktan çıkan radon gazını inceleme altına aldı. Yaptığı hesaplamalardan sonra depremi bu hafta olacağını öngördü. Araştırmalarını internetteki sitesine koydu ve bir kamyonete yüklediği hoparlörlerle L’Aquila sokaklarında dolaşarak “Büyük bir deprem olacak evlerinizi boşaltın” diye uyarıda bulundu. Ancak L’Aquila belediyesi, bilim adamına büyük tepki gösterdi. Ulusal Jeoloji Enstitüsü, Giuliani’nin öngörüsünün gerçek temelli olmadığını açıkladı. Korku yarattığı gerekçesiyle bilim adamının bulguları polis zoruyla internetten kaldırıldı.

Ancak Giuliani’nin tahmininin dün gece doğru çıktı. Sabaha karşı 03:30’da meydana gelen deprem L’Aquila halkını uykuda yakaladı. Binlerce binanın çöktüğü depremde enkaz altından 150 kişinin cesedi çıkarıldı. Çöken binalar arasında bir üniversite yurdu da bulunuyor
YESILDIR GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜGÜN GÜNES
SICAKLIGI SENI,HAKIKATI BENI YAKAR...


"ZAMANA ZAMAN EVLIYASI"
Bir sıfatı Allah olan
Bir sıfatı Ali inan
Bir donu var Şahımerdan
Duyanlara Helal Olsun

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.