You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

'Dedemin Fişi'ne Kayseri'den tepki

'Dedemin Fişi'ne Kayseri'den tepki

Posting Freak
'Dedemin Fişi'ne Kayseri'den tepki
Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, geçtiğimiz hafta vizyona giren 'Dedemin Fişi' adlı filmde, Kayseri esnafını rencide eden ve şehrin imajını zedeleyen ifadelere yer verildiğini ileri sürerek, yapımcıları kınadıklarını söyledi.

KTB Başkanı Ünlü, Kayseri ve esnafının, her zaman çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile Türkiye'de saygın bir yer edindiğini, şehre ve esnafına yakıştırılmaya çalışılan imajı kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

Ünlü, şunları söyledi:
"Özellikle dünyaya mal olmuş Kayseri sucuğunu kötüleyen bir algı oluşturmaya çalışılan bu filmi izleyen hemşerilerimizin haklı tepkilerini nazara alarak, filmi ve yapımcılarını esefle kınıyoruz. Bilindiği gibi Kayseri'de üretilen sucukların hepsi sağlıklı ve dana etinden üretilmektedir. Böyle bir durum karşısında sessiz kalmamız ve bu yapılan hakareti sineye çekmemiz beklenemez. Biz de Kayserililerin ve şehrimizin bu tür yakıştırmaları asla kabul etmeyeceğimizi belirterek, uzmanlarca incelenip değerlendirildikten sonra tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildiririz. Ayrıca, siyasetçilerimizin de konuyla alakalı girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz."

Ünlü, konuyu kendisine Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün ilettiğini ve kamu yönünden de çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.

Gerçek gündem
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.