You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Davetliler örgüt düzeyinde çağrılmadı"

"Davetliler örgüt düzeyinde çağrılmadı"

Posting Freak
"Davetliler örgüt düzeyinde çağrılmadı"
DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi'nin yazılı soru önergesini cevaplandıran Faruk Çelik, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonunun (AABK) henüz çalıştaylara davet edilmediğini, ancak yurt dışında yaşayan Alevi vatandaşların sorunlarının değerlendirmeye alınacağını belirtti.

AABK'nın çalıştaylara davet edilmemesinde herhangi bir art niyet bulunmadığını ifade eden Çelik, çalıştayların işleyiş mantığı ve düzeneğinin hür türlü sıradanlıktan uzak olduğunu kaydetti.

Alevi çalıştaylarına davet edilenlerin, örgüt düzeyinde değil, söylem düzeyinde çağrıldığını ifade eden Çelik, katılımcıların, sorunla ilgili farklı görüş, düşünüş ve tavırlarıyla dikkate alındığını vurguladı.

Çalıştaylardan henüz bir sonuç elde edilmediğini belirten Çelik, çalışma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bir rapor hazırlanacağını ve bu raporda belirlenen yol haritasına uygun adımlar atılacağını bildirdi.

''Alevi-Bektaşilerin ibadet yerlerinin neresi olacağı'' sorusunun hemen her çalıştayda gündeme getirildiğini anlatan Çelik, bu konudaki sonucun, çalıştayların tamamlanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağını kaydetti.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.