You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dalay Lama, kararı 'siyasi' buldu

Dalay Lama, kararı 'siyasi' buldu

Posting Freak
Dalay Lama, kararı 'siyasi' buldu
Sürgündeki Tibet lideri Dalay Lama, Los Angeles'a giderken Japonya'nın Narita havalanındaki aktarma sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin'de 3 Tibetli hakkında verilen mahkeme kararının Çin Komünist Partisi'nin halkı, "hukukun üstünlüğü olmadan" kontrol altında tutma politikasını yansıttığını belirtti.

Dalay Lama, "Aslında her şey partinin kontrolü altında. Dolayısıyla, bütün bu mahkeme kararlarının temeli de siyasi" dedi.

Çin hükümetini mahkemede kanıtları gizlemekle suçlayan Dalay Lama, hükümetin daha fazla araştırma yapmasını ve ayrıntıları açıklamasını istedi.

Mahkemede, geçen yıl Lhasa'daki gösteriler sırasında 6 kişinin ölmesiyle sonuçlanan mağaza saldırılarını yönetmekle suçlanan 3 kişiden birine ölüm cezası, birine ömür boyu hapis ve ötekine ise 10 yıl hapis cezası verildi.

Lhasa'da geçen yıl Çin yönetimine karşı protestolar sırasında çıkan şiddet olaylarında 22 kişi ölmüştü.

Çin resmi medyası, olaylarla ilgili olarak 950 kişinin gözaltına alındığını ve onlarca kişinin yargılanarak hapis cezasına çarptırıldığını bildirmişti.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.