You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çiller'e Ait Yakılmış Evraklar Bulundu

Çiller'e Ait Yakılmış Evraklar Bulundu

Posting Freak
Çiller'e Ait Yakılmış Evraklar Bulundu
Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Hallaçlı köyü dışındaki bir tarlanın kenarına açılan çukurda eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ait olduğu sanılan çok sayıda evrak yakıldığı tespit edildi. Evrak yakılma olayının 1 hafta önce gerçekleştiği tahmin edilirken, olaya jandarma el koydu.
Edinilen bilgiye göre, bir telefon ihbarı üzerine olay yerine giden haberciler, tarif edilen yerde çok sayıda yakılmış evrak, plaket, klasör ve şilte rastladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ihbar yerine gelerek çalışma yaptı.


Olay yerindeki evrakların arasında Başbakanlığı döneminde Tansu Çiller'e bir Bakan tarafından verilen tayin talep notu, üzerinde Tansu Çiller işlemesinin bulunduğu çok sayıda şilt, gazete küpürlerinden oluşan klasörler, İbranice bir kitaba ait olduğu sanılan sayfalar bulunurken, fazla miktarda da küle rastlandı.

Belgelerin yakılmasından önce olay yerinde büyük bir çukur kazıldığı, çıkan toprakların götürüldüğü tespit edilirken, çukura atılan yüzlerce klasör evrağın ateşe verildiği, bunların da önemli bir kısmının küle döndüğü tespit edildi.

Olay yerinde detaylı inceleme yapan jandarma ekipleri, yakmla olayıyla ilgili soruşturma başlattı. (CİHAN)
[Resim: 114ld.jpg]



Ben göremem daha uzun boyunu
Ahret derler kısaltamam yolunu
Bugün Sahı Merdan sarsın oglunu
Yetis Ya Üseyin baban gidiyo

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.