You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

CHP ye SAHİP ÇIKIN YOKSA ABD SAHİP ÇIKACAK!.. Cem Yağcıoğlu

CHP ye SAHİP ÇIKIN YOKSA ABD SAHİP ÇIKACAK!.. Cem Yağcıoğlu

Junior Member
CHP ye SAHİP ÇIKIN YOKSA ABD SAHİP ÇIKACAK!.. Cem Yağcıoğlu
Elli kere söyledik; ’’sol Kürt faşizminin yuvası değildir’’, diye’ Üç kuruşluk Kürt oyu alacağız diye şekilden şekle giren namertlere prim vermeyin! Biz bu Süheyl’leri, Livanelileri, Hikmet Çetin’leri deşifre ederken, sol kültürden haberi olmayan zevatlarca eleştirildik. Uğur Dündar’ca cilalanan ve piyasaya salınan Kılıçdaroğlu’nun ne menem bir kişilik olduğunu iki sene önce ’’CHP Kılıçdaroğlu’na Dikkat’’ diye yazdık, dinleyen kim! Dedik ki; Türkan Saylan Atatürkçü filan değildir, ANNAN Planına destek veren, Denktaş’ı desteklemeyen biri nasıl olur da Atatürkçü olur! Her kafadan bir ses çıktı, Prof. Dr. Erol Manisalı’dan yardım aldık. Manisalı diyor ki; ’’Türkan Saylan gibi gardırop Atatürkçüleri var. Avrupa Birliği´ne laf söyletmiyor, Gümrük Birliği’ni savunuyor, Atatürkçüyüm diyor. Olmaz böyle şey. TÜSİAD´dan farkı yoktur. Atatürkçülüğü istismar ediyor, kullanıyorlar.’

Dedik ki; Livaneli solcu filan değildir, liberalin önde gidenidir, kıyamet koptu. Rahmetli Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som; ’Vaziyet’ isimli köşesinde Zülfü Livaneli’nin ’Kürt Açılımı’nı yazdı, ondan yardım aldık, Som diyor ki: ’’ KENDİ tanımı ile omurgalı bir insan olmanın gereğini yerine getiren şarkıcı Zülfü Livaneli, ’özgürlük’ünü ulus ötesi bir cep telefonu şirketinin Türkiye’deki yerel reklam kampanyasında kullanılmak üzere sattıktan sonra yeni bir ’iş’e girişmişe benziyor:

İktidardaki AKP-FG koalisyonunun başbakanı Recep’in bile içeriğini bilmediği ’Kürt açılımı’nı ABD-AB çıkar birliği doğrultusunda pazarlamak’ İslamcı iktidar partisini, dolayısıyla liberal faşistleri ve dincileri evrensel insan hakları savunucusu gibi göstermek’ Emperyalizme boyun eğmeyen yurtseverleri ırkçılıkla suçlamak’ Demokratları sağını solunu karıştırmakla eleştirmek’

Piyasanın nabzını her zaman tutmasını bilen Zülfü’ye ’hayırlı işler’ demek gerek. Şu sıra şarkılarını Kürtçeye uyarlamaya çalışan Zülfü’nün bu son girişiminin siyasi yönden olduğu kadar ticari yönden de bereketli geçeceği anlaşılıyor. Zülfü, bir ’solcu’ ve bir ’demokrat’ kimliği ile göğsünü siper ederek liberal faşistlerin ve dincilerin her söylediğine gözü kapalı karşı çıkılmamasını ister istemez her hıyara tuzum var diye koşan ’solcu’ ve ’demokrat’ aydınlardan alkış aldı, destek gördü.
Aynen Zülfü gibi ’solcu’ ve aynen Zülfü gibi ’demokrat’ aydınlardan Oral Çalışlar, Hasan Köni, Aydın Cıngı, Altan Tan, Burhan Şenatalar, Mithat Sancar, Rıdvan Budak, Fuat Keyman, Doğu Ergil ’solun önde gelen isimleri’ olarak takdim edilerek hemen Zülfü’nün yanına koştular.

Bu arada Zülfü ’Kürt açılımı’na hangi somut öneriyi getirdi diye sorarsanız’ İşte onu sormayacaksanız’ Henüz Recep’in bilmediğini Zülfü de bilmiyor. Ama Zülfü şunu biliyor: Recep, Kürt sorununa evrensel insan hakları düzleminde çözüm getirmeye çalışıyor!

Recep’e inanmış ’solcu’, liberal faşistlere iman etmiş ’demokrat’, omurgalı insan, romancı, yönetmen, köşe yazarı, söz yazarı, besteci, şarkıcı, kültür elçisi, siyaset adamı ve piyasanın nabzını iyi tutan bir tüccar olarak Zülfü gerçekten işinin ehli. Recep, içinde ne olacağına karar verildiğinde ’açılım’ı halka tekerçalar dağıtarak anlatacak biliyorsunuz. Tekerçaların içinde Zülfü’nün ’özgürlük’ şarkılarından (telifi ödenmek kaydıyla) bir demet doğrusu çok iyi gider. Hele Zülfü’yü yurt çapında konser turnesine (tabii ki fatura karşılığı) çıkarttılar mı işte o zaman açılımın bereketine bak sen!’

Daha nicelerini sayabilirim size’ Som yazısında solun önde gelen(!) isimlerinden de bahsediyor.

Bense size tek bir şey söyleyeceğim; bazıları gibi hem onursuz hem solcu olunmaz!

Şimdi CHP’ye geri dönelim. Defalarca dedik ki; Kılıçdaroğlu denen zat, Doğan Medyasınca parlatılıp toplumun önüne ’ortaya karışık’ mealinde servis edilmiştir. Dolayısıyla CHP’de Tayyip’in önüne sürülmüştür, siz hiç Tayyip’in şikayetçi olduğunu gördünüz mü?.. Buradan hareketle ABD’nin Tayyip’e alternatif yaratma süreci de Aydın Doğan’ca yerine getirilmiş olup, CFR’nin hem iktidar hem de muhalefeti kontrol altına alması sağlanmıştır. (Bu plandan Tayyib’in de haberi yok, o; günün kârıyla meşgul)

İşte biz bunun için yırtıyoruz bir yerlerimizi. Şu an ki CHP iktidarın yanından dahi geçemez ama diyelim ki bir şekilde her şey ayarlandı, Avanjelistler devreye girdi, CFR; sıra CHP’de dedi ve CHP seçimi kazandı’ İşte o zaman vay memleketin haline! Neden derseniz eğer size aynen şu cevabı vereceklerdir: ’Sol iktidar olamıyor’ diyordunuz, ’al sana sol!’ Ama sol olduğunu söyleyen partinin başkanı, ağanın düğününe gider mi? Sol olduğunu iddia eden bir genel başkan, Apo’yu özlediğini söyleyen ayrılıkçının mezarına karanfil koyar mı? Sol olan biri, memleketin tüm kaleleri tarikat yuvası olmuşken, ülkede laiklik tehlikede değildir, der mi? Solcu olan biri, Cumhuriyet tarihi dururken, Dersim’in tarihine merak salar mı? Solcu olan biri, BDP gibi ırkçı bir parti ile ittifak yaparız, der mi? (Süheyl Batum)
Andımız yerine Rakel Dink’in, Hrant Dink’e yazdığı mektubu okutalım, (Enver Aysever, ben ona Aysel diyorum) diyen biri solcu olabilir mi?
Sevgili Ali Rıza Üçer, Yeni CHP yönetiminde yer alan isimleri tek tek mercek altına aldı, seri yazılarını bulup okuyunuz’

Ey CHP’liler sesimize kulak verin ve bu oyunu bozun! Yok seçim yaklaştı, yok vakit kalmadı teranelerine kulak asmayın ve gidin partinize sahip çıkın. Bu vebali üzerinize almak istemiyorsanız bir şeyler yapın, yoksa iş işten geçecek ve elinize kına verip gönderecekler sizi, haberiniz olsun’

Ülke savunmasında ne Alevilik ne Sunilik ne de başka bir şey sökmez! Kimse dinsel ritüellere takılıp zırvalamasın. Bu; icra gelen evin duvarlarının hangi renge boyanacağı konusunda anlaşamayan karı-koca hikayesine dönmesin. Önce ev! Önce vatan! Onun dışında kim olduğunun önemi yoktur!.. Hem bana ne! Hem sana ne! Hem kime ne!

Ey CHP milletvekilleri; oyunun farkına varın ve sesinizi yükseltin, yoksa bu kafa sizi de alaşağı edecektir, haberiniz olsun. Bu sünepelerin karşısında ezik durmayın, durmayın ki onursuzluğa mahkum olmayın!

Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir medya rüzgârıyla geldiğini unutmadıysanız aynı rüzgâr Kılıçdaroğlu için de estiriliyor ama bir farkla, yedekte bulunsun mantığıyla. Öyle ya, millette ki bu AKP yılgınlığı bir gün bir şekilde neticeye ulaştığında, yedek devreye sokulacaktır ve insanlar da ’oh be nihayet kurtulduk’ diyeceklerdir. Oysa giden ağam, gelen paşam olacaktır! İşte bu yüzden, liberalleşmiş, emperyalizmin etki alanına girmiş ve ele geçirilmiş bir CHP gelecekse, hiç gelmesin daha iyi. Çünkü yeni gelenin ömrü en az giden kadar olacağı için, vay bu milletin haline’ Ve bu sebepten dolayı:



Bütün Atatürkçüleri (Süheyl gibi olanlar değil kastım) CHP’ye sahip çıkmaya çağırıyorum. Korkmayın! Parti binası sizin malınız oraya gidiniz ve partinize sahip çıkınız! Bugün CHP’yi savunmak ülkeyi savunmaktır!

Bir dönem Nihat Genç, Gülen için; ’’kırk tane papazla ne işin var orada’ demişti. Şimdi ben de Kılıçdaroğlu’na söylüyorum; ’’Amerikan emperyalizminin taşeronu bir örgütün eli kanlı kontrgerillası için ’bir dostu özledim’ diyen birinin mezarında ne işin var senin?’’

Yine yeniden ve tekrar söylüyorum; partinize sahip çıkın yoksa ABD sahip çıkacak!..

Cem Yağcıoğlu
Yeri göğü arşı kürsü yaradan
Men Ali'den başka Tanrı görmedim
Yaradub kulunun kısmetin veren
Men Ali'den başka Tanrı görmedim

Bin bir ismi vardır bir ismi Allah
Eğer inanmazsan hem vallah billah
Ademi görmüşüm elhamdülillah
Men Ali'den başka Tanrı görmedim

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.