You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Chp’li vekillerden alevi kurumlariyla meclis’te 'afad kampi' toplantisi

Chp’li vekillerden alevi kurumlariyla meclis’te 'afad kampi' toplantisi

Administrator
Chp’li vekillerden alevi kurumlariyla meclis’te 'afad kampi' toplantisi
[COLOR=#101010]CHP Bursa, Balıkesir, Kayseri, İstanbul ve Mersin milletvekilleri Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Remzi Akbulut ve Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF) Genel Başkanı Rıza Eroğlu ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

[COLOR=#101010]CHP'li vekiller, hükümeti Alevilerin yaşadığı Maraş’ın Sivricehüyük köyüne sığınmacı kampı yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.
[COLOR=#101010]Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi köylerinin ortasına 30 bin kişilik Suriyeli sığınmacı kampı yapıldığını belirterek, "Kurulacak kamp Alevilerin yaşam alanlarını daraltıyor. Mültecilerin gelmesine karşı değiliz ama yer yanlış" dedi.

[COLOR=#101010]'YÖRE HALKI VE SIĞINMACILAR ARASINDA ÖNÜ ALINMAYACAK OLAYLARA NEDEN OLACAK'
[COLOR=#101010]Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Eroğlu da kamp kurma girişimlerinin Alevi toplumunu rahatsız ettiğini dile getirerek, meraların ve yöre halkının geçim kaynaklarının yok edildiğine dikkat çekti. Eroğlu, "Kurulacak kampın yöre halkıyla mülteciler arasında önü alınamayacak olumsuz olaylara neden olacağı şimdiden görülmektedir" dedi.
[COLOR=#101010]Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise hükümetin tepkileri dikkate alması ve "halka rağmen kamp kurmaktan vazgeçmesi" çağrısında bulundu.
[COLOR=#101010]Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Alevileri sindirme meselesinin Osmanlı döneminden beri siyasal ve toplumsal bir sorun olduğunu ifade ederek, "Alevileri bu coğrafyada istememek, tekçi ceberut devlet politikasını sürdürmektir. Maraş'ta yapılan demografik asimilasyondur. Aleviler bu ülkenin asli unsurlarıdır" ifadelerini kullandı.
[COLOR=#101010]Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da Alevilerin eşit yurttaşlık talebinde bulunduğunu belirterek, din ve inanç özgürlüğü konusunda AİHM'in verdiği kararların uygulanmasını istediler.

ilerihaber.org
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.