You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

CHP’den AKP’ye istifa çağrısı

CHP’den AKP’ye istifa çağrısı

Posting Freak
CHP’den AKP’ye istifa çağrısı
Dün yayınlanan ve Başbakan Erdoğan’ın Baykal kasedinin yayınlanması için talimat verdiği iddia edilen ses kaydının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran bir açıklama yaparak, ’Yapılan açıklamalardan CHP, MHP ve diğer kişilere ait kasetlerin AKP yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu görülmektedir. Bu zamana kadar ortaya konulan basiretsizlik, bu işin sorumlusunun AKP yönetimi olduğu şüphesini güçlendirmektedir.’ dedi.
’AKP Hükümeti ya bu yasadışı kayıtların sahibini bulmak ya da istifa etmek zorunda’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran açıklamasında, ’Dün kamuoyuna yansıyan bir kasette Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizin önceki Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a ait yasadışı yollarla edinilmiş bir kasetin internete servis edilmesi talimatını verdiği görülmektedir.’ dedi.
Erdoğan’ın haftaiçinde yaptığı ’Cumhurbaşkanı da dinlenmiş bu da ortaya çıkacak’ ve ’Eski İçişleri Bakanı’nın da kasetleri var’ açıklamalarını da hatırlatan Oran, ’Başbakan bu kişilere ait kasetlerin varlığını bilmektedir’ dedi.
Oran yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
’AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada büyük bir yalan söyleyerek ’Deniz Baykal’a kurulan komplonun arkasında Umut Oran var, bunu biliyoruz’ demişti.
Bu açıklamalardan CHP, MHP ve diğer kişilere ait kasetlerin AKP Yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu görülmektedir. Sayın Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen kaset çıkalı yaklaşık 4 yıl, MHP yöneticilerine ait olduğu öne sürülen kasetlerin çıkışının üstünden ise 3 yıllık bir süre geçti. Bu sürede sorumlular bulunmadı, aranmadı, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Bu zamana kadar bu kasetlerin hangi yollarla edinildiği, kimler tarafından servis edildiği AKP Hükümeti tarafından ortaya konulmamış, sorumlular yargı önüne çıkartılmamıştır.
Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar artık kamuoyunu tatmin etmiyor. AKP Hükümeti ya bu yasadışı kasetleri çekip kamuoyuna sızdıranları ortaya çıkarmak ya da hemen istifa etmek zorunda. Sükut ikrardan gelir. Sadece bu olay yüzünden bile bu hükümetin artık istifa etme zamanı gelmiştir. Erdoğan’ın suçu paralele, oraya buraya atma şansı kalmamıştır. Unuttuysa hatırlatayım kendisi hükümetin başındadır. Suç varsa suçluyu ortaya çıkartmak kendisinin görevidir. Ya failleri hemen bugün ortaya çıkartacak, ya da hemen bugün istifa edecek.
Bu zamana kadar suskunlukları, bu konuyla ilgili sorumluları ortaya çıkarmakta gösterilen basiretsizlik bu işin sorumlusunun AKP yönetimi olduğu şüphesini büyütmektedir. Bu kasetlerin AKP Yönetimini bilgisi, emri ve talimatıyla çekilerek, sızdırıldığı yönünde güçlü şüpheler geçerlilik kazanmaktadır. Muhalefeti sindirmek ve dizayn etmek için kaset siyasetine bile başvuracak kadar acze düşenler, bunun sorumlularını ortaya çıkartmayanlar veya koruyanlar bu işin sorumlusudur. Türkiye artık bu tip hukuk dışı bir anlayışı taşıyamaz. Türkiye artık bu yükten kurtulmalı, AKP döneminde yazılan kirli sayfaları yırtıp atarak, tertemiz bir sayfa açmalıdır.’

sözcü
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.