You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cem Evi'ni yıkmak istiyorlar

Cem Evi'ni yıkmak istiyorlar

Posting Freak
Cem Evi'ni yıkmak istiyorlar
[COLOR="SlateGray"]AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin Kazım Karabekir Mahallesi'nde yapımına başlanan Cem Evi'ni yıkacağının duyulması ile önceki gece mahalle halkı sokaklara döküldü. Mahalle sakinleri geceyi Cem Evi önünde geçirirken, belediye yıkım ekipleri iki iki aileyi daha evsiz bıraktı.

Ümraniye'de yapımına başlanan Cem Evi'nin AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından yıkılacağı haberleri üzerine harekete geçen mahalle sakinleri, gece geç saatlerde inşaat sahasında bir araya gelerek, olası bir yıkım girişimine karşı oturma eylemi başlattı.

Cem Evi önünde konuşan Dernek Başkanı Düzgün Gökçe, 'Biz belediye başkanımızla birçok defa diyaloga girmek istedik. Bir-iki sefer görüştük. Bölgemiz tapusuz bölgedir. İmarı yoktur. Bütün bölge öyledir. Burası 15-20 seneden beri boş duruyordu, arsa olarak bize bağışlanılmış bir yerdir. Arka tarafta bir inşaat yapılmış ona müdahale etmemişler. Zabıta arkadaşlar 'orayı da yıkacağız' demiş. Bu da halk tarafından duyulmuş. Diyalog yollarını istiyoruz. Başkanla bu akşam görüştük. Kendisi kesinlikle diyalog yolu olmadığını, burayı yıkacağını belirtti. Bu da bizi üzdü. Biz istiyoruz ki diyalog yoluna gidelim' dedi.

Yıkım kararı çıkan Cem Evi inşaatının önünde halkın bekleyişi devam ederken, Aleviler sonuç alınıncaya kadar eylemlerini sürdürecekleri mesajını verdi.

Bu arada belediye Burhaniye Mahallesi Çimen Sokak'ta bulunan 2 gecekondunun yıkımı için, mahkemeden karar çıkartıldı. Söz konusu adrese çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri, 2 gecekonduyu iş makinelerinin yardımıyla kısa sürede yıktı. Yaklaşık 50 yıldır söz konusu gecekonduda yaşadığını ileri süren Bayram Özkan, yıkımı gerçekleştiren ekiplere tepki gösterdi. Özkan'ın oğlu Uğur ile torunu Sevda Avcı'da gecekondularının yıkıldığını görünce göz yaşlarını tutamadı.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.