You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Burası Bodrum değil Tunceli

Burası Bodrum değil Tunceli

Posting Freak
Burası Bodrum değil Tunceli
Tunceli’de vatandaşlar ile turistler Pülümür ve Munzur Çayı’nda serinlemeye çalışıyor.

[Resim: 2.gif] Hava sıcaklığının yükselmesi nedeniyle şehre gelen yerli ve yabancı turistler buraya akın etti

Tunceli’de Munzur ve Pülümür çaylarında plaj keyfi


Munzur ve Pülümür çayları kıyısındaki plajlar 41 derece sıcaklarda serinlemek isteyenler tarafından doluyor. Havaların ısınmasıyla beraber her yaştan vatandaş Munzur ve Pülümür kenarındaki plajlara akın etmeye başladı. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla gündeme gelen Tunceli'de vatandaşlar yaşanan olumsuzluklara aldırmadan Pülümür ve Munzur çaylarında serinlemeye başladı. Yaz mevsiminde serinlemek amacıyla sık olarak kullanılan plaj alanlarından olan ve Tunceli merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sinan ve 10 kilometre mesafedeki Marcik şu sıralar revaçta.

]FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN



TERÖR OLAYLARI BASINDA ABARTILIYOR


Yurt dışından gelen gurbetçiler ve çeşitli illerden gelen Tuncelililer de pazar gününü Munzur ve Pülümür çayları kenarında dinlenerek geçirdi. Son dönemde yaşanan terör olaylarının basında abartıldığını dile getiren Tunceliler, ilde güvenlik sorunu ve korkulacak bir durumun olmadığını belirterek hemşerilerine 'tatili Tunceli'de geçirin' çağrısı yaptılar. 78 yaşında olan ve 47 yıldır Almanya'da çalışan Ali Ayboğa, her yıl tatilini memleketinde geçirdiğini, plaj olarak da Sinan plajını tercih ettiğini belirterek, "Hemşerilerimizi tatillerini burada geçirmelerini istiyorum. Burada hırsızlık, yolsuzluk yok. Plaj ve su çok güzel. Güvenlik güçlerinden veya herhangi bir kurumdan bize müdahale yok. Turistik otellerimiz ve güzel yemeklerimiz var" dedi.

]İTALYA, İSPANYA VE FRANSA'DAN SONRA TUNCELİ

İtalya, İspanya ve Fransa'da tatil yaptığını, ancak ilk fırsatta tercihini memleketinden yana kullandığını dile getiren ve ailece Tunceli'de tatil yapan Ersin Çil ise, "Sıcak bir ortam olarak burayı beğendim. Su temiz ancak biraz soğuk" dedi ve hemşerilerinin tatillerini memleketinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

]'BURADA HERHAGİ BİR GÜVENLİK SORUNU YOK'

Mimar Samet Becene, İstanbul'da yaşadığını, ancak tatil yeri olarak Tunceli'yi tercih ettiğini söyleyerek, "Doğa olarak eşi benzeri olmayan bir yer. Bu plaj gibi yedi plaj daha var ve tamamıyla doğal. Oldukça da dolu. Birçok kişi dışarıdan buranın tehlikeli bir yer olduğunu zannediyor. Oysa burada herhangi bir güvenlik sorunu yok. İnsanların gelip burayı görmeleri lazım. Baraj yapımı planlanıyor. Belki beş on yıl sonra bu doğa burada kalmayacak" şeklinde konuştu.

Tunceli gençliği ve halkı olarak barajlara karşı mücadele edeceklerini söyleyen üniversite öğrencisi Cemil Kılınç, "Dışarıdan ve basından da destek bekkliyoruz" diye konuştu.

Ankara'da yaşayan Ceyda Arasan ise, "Ankara'da böyle su yok. Havuzlar da böyle güzel değil" diyerek hemşerilerine bu güzelliklerin kıymetini bilerek bölgede baraj yapılmasına izin vermemelerini istedi.
Bir ismi Ali’dir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.