You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu da oldu bir il orucunu erken açtı

Bu da oldu bir il orucunu erken açtı

Posting Freak
Bu da oldu bir il orucunu erken açtı
Aksaray Belediyesi tarafından bastırılarak dağıtılan imsakiyede 1 Eylül Çarşamba gününün iftar saati sehven yanlış yazılınca Aksaray'da binlerce vatandaş orucunu 3 dakika erken açtı. Durumu sonradan fark eden vatandaşlar hocalara durumu sormanın telaşına düşerken, ilginç yorumlar da yaptılar.

Aksaray Belediyesi tarafından Ramazan ayı öncesinde bastırılan imsakiyenin dizgisi sırasında Ramazan ayının 22. günü yani 1 Eylül Çarşamba gününün iftar saati 19.24 olması gerekirken sehven 19.21 olarak 3 dakika erken yazıldı. İftar saatinde Ramazan topunu atan belediye görevlisi yanlış imsakiye ile topu erken atınca bir süre şaşkınlık yaşayan imamlar da ezanı iftar saatinden 2 dakika önce okudu.

AKSARAY'DA HALK BU OLAYI KONUŞUYOR

Ramazan topunun atılıp ezanın okunması ile binlerce Aksaraylı orucunu erken açtı. Az sayıda vatandaş durumu fark ederek iftar saatinin dolmasını beklerken, binlerce kişi ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı. Bu hata bugün Aksaray'da referandum gündemini bile geride bırakarak halk gündeminde birinci sıraya çıktı. Vatandaşlardan kimisi durumdan haberdar bile olmadıklarını açıklarken, kimileri de durumu fark ettiklerini ve iftar saatinin dolmasını bekledikten sonra oruçlarını açtıklarını ifade ettiler.

HATAYA KARŞI BİR GÜN ORUÇ GEREKİYOR

Aksaray Müftülüğü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, emekli din görevlileri sehven bir hata olduğunu belirterek, "Bilerek ya da isteyerek bir durum yok. Onun için bir güne bir gün oruç tutulması gerekir" dediler. Aksaray Ulu Cami önünde oturan vatandaşlardan kimisi durumu fark ettiğini, kimisi de vebalin hocada olduğunu belirterek ilginç görüşler belirttiler.
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.