You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birlik Cemi'nde beraberlik vurgusu yapılacak

Birlik Cemi'nde beraberlik vurgusu yapılacak

Member
Birlik Cemi'nde beraberlik vurgusu yapılacak
]Manisa’da yaşayan Aleviler bu zor süreçte birlik ve beraberliği hakim kılmak ve dayanışma içinde olmak için Birlik Cemi yapacaklar.

][FONT=Lato] Manisa’da yapılacak olan Birlik Cemiiçin Pir Haber Ajansı’na konuşan Bektaş Piroğlu dede, ’Alevilik hangi koşullarda olursa olsun yaşam içinde bir birlik ve beraberlik ister’ dedi.
][FONT=Lato] Manisa’da yaşayan Aleviler Türkiye’nin ve Alevilerin içinde bulunduğu bu zor süreçte birlik ve beraberlik içinde olunması için 10 Şubat’ta Birlik Cemi yapacaklar. Cemi, Çepni Dedesi Bektaş Piroğlu yürütecek.


][FONT=Lato] ’Alevilik hangi koşulda olursa olsun yaşam içinde bir birlik ve beraberlik ister’ diyen Piroğlu, ’Şu ocak bu ocak diye Alevilikte öyle bir benlik olamaz. Ancak Manisa’da benlik durumu oluşmuş. Bu duruma kişisel olarak üzüntü duyuyorum. Duruma ilişkin orada yaşayan arkadaşlar ile görüştük ve bir Birlik Cemi yapmaya karar verdik’ dedi.
][FONT=Lato] Piroğlu, ’Bu cemde Aleviliğin yönü nedir, birliği nedir ve birbirimiz ile bağdaşmamız nasıl olacaktır gibi inançsal bazda konular konuşulacak. Konuya ilişkin oradaki bazı dedeler ile de görüştüm ve fikir aldım. Onlar da yapacağımız bu Birlik Cemi’ne onay verdi. Bu ceme katkı sağlayarak burada yaşanan sorunları gidermeye yardımcı olacaklarını ifade ettiler’ diye konuştu.
][FONT=Lato] Çepni Dedesi Bektaş Piroğlu Manisa’da yapılacak olan Birlik Cemi’ne ilişkin son olarak şunları kaydetti:
][FONT=Lato] ’Manisa’da bulunan tüm Aleviler umarım kendi kendilerine çatal ağzı olmaz ve bir birlik içinde olurlar. Bu birliği de yaratmak için 10 Şubatta Manisa’da Birlik Cemi yapacağız.’



yurtgazetesi.com.tr/yurt-haber/birlik-cemi-nde-beraberlik-vurgusu-yapilacak-h74837.html

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.