You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir peçe yasağı da Ortadoğu'dan

Bir peçe yasağı da Ortadoğu'dan

Posting Freak
Bir peçe yasağı da Ortadoğu'dan
[Resim: HT4MCPEm.jpg]


Burka ve çarşaf yasakları Avrupa'da tartışılırken, bir peçe yasağı da bu kez alışılmadık bir coğrafyadan, Ortadoğu'dan geldi.

Avrupa'da tartışma konusu olan peçeye bir yasak da Ortadoğu'dan geldi.

Nüfusunun yüzde 97'si Müslüman olan Suriye, kız öğrencilerin üniversitelere peçe ve benzeri kıyafetlerle girişini yasakladı. Yasak, devlet üniversitelerinin yanısıra özel okulları da kapsıyor.

Buna göre kız öğrenciler artık okula giderken, yüzlerini kapayamayacak.


Uygulamaya en kısa zamanda geçilmesi için üniversitelee konuya ilişkin yönerge gönderildi bile.

PEÇE AKADEMİK DEĞERLERLE BAĞDAŞMIYOR

Suriye Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Ghiath Barakat yaptığı açıklamada, yasağın yüzü kapayan ve tanınmayı imkansız hale getiren peçenin akademik ve etik değerlerle bağdaşmadığı gerekçesiyle getirildiğini belirtiyor.

Resmi haber ajansı Sana'ya göre ise yasaklama talebi, öğrenciler ve ailelerinden geldi. Yasak, yüzü açıkta bırakan başörtülerini kapsamıyor

ntv
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.