You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bedava ısınma sistemi geliştirildi

Bedava ısınma sistemi geliştirildi

Posting Freak
Bedava ısınma sistemi geliştirildi
'Bedava ısınma' sistemi


[Resim: bedavaya-isindiran-sistem-gelistirildi.jpg]




Bedavaya ısındıran sistem geliştirildi
Akdeniz Üniversitesi tarafından güneş enerjisi ile ısınmayı sağlayan sistem icat edildi.


[Resim: www.zohreanaforum.com]



[Resim: www.zohreanaforum.com] Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan, güneş enerjisi ile ısınmayı sağlayan sistem geliştirdi.
Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan, yaptığı açıklamada, güneş enerjisi ile ısınmayı sağlayan bir sistem geliştirdiğini ve sistemin, Akdeniz Üniversitesi Temiz Enerji Merkezi'nin üniversite yerleşkesi içinde bulunan Çevre Koruma Merkezi’nde uygulandığını bildirdi.
Sistemin tamamen yerli imalat olduğunu ve ithal malzeme kullanılmadığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Demircan, tasarımın kendisine ait olduğunu, montaj işleminin ise Türkiye çapında faaliyet gösteren bir firma tarafından yapıldığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Demircan, ''Türkiye'de ilk kez bir mekân bu dizayna sahip bir güneş enerjisi sistemiyle ısıtılıyor. Aynı zamanda bu uygulamayla Çevre Koruma Merkezi, Türkiye'de ilk kez güneş enerjisiyle ısıtılan kamu kurumu oluyor'' dedi.
Bu sistemin herhangi bir emisyonunun bulunmaması sayesinde hava kirliliğine yol açmayacağını, aynı zamanda sıcak su kaynağı olarak da kullanılabilen kombine bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Demircan, ''Hem sıcak su kaynağı, hem de mekân ısıtılması amacıyla kullanılan kombine bir sistem. Ancak sistemin uygulanacağı mekânın ısı yalıtımının iyi yapılmış olması verimin artması açısından çok önemli'' diye konuştu.
Sistemin Türkiye'nin yüzde 70'inde kullanılabilir olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Demircan, sistemin yaygınlaşmasıyla fosil yakıtlara bağımlılığın azalacağını, bunun da hava kirliliğinin önlenmesinde önemli bir etken olacağını bildirdi. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Demircan, güneş enerjisinin ısınma amaçlı kullanılmasıyla bunun da büyük ölçüde azalacağını, yaygınlaşması halinde ülke ekonomisine de ciddi miktarda katkı sağlayacağını söyledi.

BEDAVA ISINMA

Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan, güneş enerjisiyle elektrik üretiminin maliyetinin yüksek olduğunu, ancak 2020'li yıllarda yaygınlaşmasının ve maliyetinin düşmesinin beklendiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Güneş enerjisiyle elektrik üretecek sistemi kurmak için yapılan harcamanın sistemin çalışmasının ardından amorti edilmesi çok uzun yıllar alıyor. Ancak güneş enerjisi kullanılarak ısınma sistemi kurulması, düşük maliyetlerle yapılabiliyor ve bölgeye göre değişmekle birlikte 6 ile 8 yılda kendisini amorti edebiliyor. Yani bu sistemin kurulu olduğu mekân, en geç 8 yılın ardından bedava ısınacak.''
Yrd. Doç. Dr. Demircan, sistemin Çevre Koruma Merkezi'ne kurulmasının oldukça yeni olduğunu belirterek, sistemi 1,5 ay boyunca çeşitli konularda gözlemleyeceklerini, merkezin ısı yalıtımının da yapılarak sistemden tam randıman alınmasının sağlanacağını söyledi.
Beyaz gazete
[Resim: 114ld.jpg]



Ben göremem daha uzun boyunu
Ahret derler kısaltamam yolunu
Bugün Sahı Merdan sarsın oglunu
Yetis Ya Üseyin baban gidiyo

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.