[FONT="Courier New"] Başbakanlık önünde kendini yakmak isterken polisler tarafından engellenerek gözaltına alınan kişinin 10 yıl önce de aynı yerde bir ağaca çıkarak eylem yaptığı belirtildi.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Başbakanlık önüne geldikten sonra kendini yakmak isteyen kişinin isminin İlhami Öztekin olduğu belirlendi. İlk olarak Başbakanlık koruma polislerince sorgulanan Öztekin'in, Bülent Ecevit'in başbakan olduğu döneme rastlayan 5 Mart 1999 tarihinde Başbakanlık önünde eylem yaptığı ortaya çıktı.
Öztekin'in o tarihte Milli Eğitim Bakanlığı yakınlarındaki bir ağaca çıktığı ve kendini Bingöl'den gelen iş adamı olarak tanıttıktan sonra hükümetin açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik teşviklerden faydalanmak istediğini, daha önce yaptığı 20 milyar lira tutarında bir yatırım için kendisinden 50 milyar lira karşılığında ipotek talep edildiğini söylediği hatırlatıldı.
Dönemin başbakanı Ecevit'in de ağaçtan polisler tarafından ikna edilerek indirilen ve memleketine gönderilen İlhami Öztekin'in bulunarak sorunlarıyla ilgilenilmesi için talimat verdiği belirtildi.
İlhami Öztekin'in Başbakanlık koruma polisleri tarafından Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Ekipleri'ne teslim edileceği ve işlemlerinin burada devam edeceği bildirildi.
Başbakanlık önünde eylem yaptı, gözaltına alındı
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
![[Resim: 114ld.jpg]](http://b1112.hizliresim.com/s/c/114ld.jpg)