You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Başbakan Resmen “PKK açılımı” yapmış!

Başbakan Resmen “PKK açılımı” yapmış!

Posting Freak
Başbakan Resmen “PKK açılımı” yapmış!
Resmen “PKK açılımı” yapmış!


[Resim: 58u0djn2aa.jpg]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu yazarlarla düzenlediği istişare toplantısında resmen “PKK açılımı” yaptığı ortaya çıktı.

[FONT=Tahoma]Müyesser YILDIZ

Erdoğan’ın açıkladığı “PKK paketinde”, Kandil’deki teröristlerin üçüncü bir ülkeye gönderilmesi, “pişmanlık” şartının kaldırılması, Avrupa’daki PKK’lıların dönmeleri halinde haklarında yasal takibat yapılmaması, “Sayın Öcalan” denmesinin suç sayılmaması var.



Cumartesi günü Dolmabahçe Sarayı’nda yazarlar için düzenlenen kahvaltıda, ağırlıklı olarak Başbakan Erdoğan’ın açış konuşması ve onlarca yazardan derlenen “özgürlük demeti” içerikli mesajlar gündeme geldi.



Oysa kahvaltının soru-cevap faslında Erdoğan’ın “PKK açılımının” başlıklarını verdiği anlaşıldı. “PKK açılımı”nın konuşulmasını sağlayan isim ise davetliler arasında yer alan Erdoğan’ın eski danışmanı Star Gazetesi Yazarı Mehmet Metiner oldu. Bu gelişme de Metiner’in, daha çok kendisiyle, Erdoğan arasında adeta paslaşarak gerçekleşen “PKK açılımı”nı köşesine taşıdığı için ortaya çıktı.



Tedriciyet prensibi ve Anayasa değişikliği



Metiner’in verdiği bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, “Merdivenleri teker teker, dikkatle şekilde çıkmak gerekiyor” diyerek, “Kürt meselesi”, özellikle de “PKK meselesi”nde, “toplumsal ikna ve tedriciliği” esas aldığını söylemiş. Bir anlamda Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliğiyle “çözüm” için atılacak adımların önündeki engelleri kaldıracak, ondan sonra “kalıcı çözüm”ün adımlarını atacakmış.



Habur rezaleti ibra edilecek



“Kürt açılımı”nda geri adım veya rehavet olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan’ın PKK’ya yeni “müjdeleri” arasında özetle şunlar var:



-Kürt diasporasının yurda dönmesi halinde haklarında dava açılmaması için yasal düzenlemeler yapılması.



-Terörle mücadele mantığının değiştirilip, “siyasi mücadele” ile “silahlı mücadele”nin birbirinden ayrılması, “yardım-yataklık, parti üyeliği ve propaganda”nın suç sayılmaması.



-Eve Dönüş Yasası’nın değiştirilip, “pişmanlık ve itiraf” gibi şartların aranmaması, silahını bırakıp gelen herkesin kucaklanması.



-Kandil’deki teröristlerin üçüncü bir ülkeye gönderilmesi için Kuzey Irak’lı yöneticilerle formül aranması.



-Başbakan Erdoğan hakkında da dava açılmasına yol açan “Sayın Öcalan” ifadesinin kullanılmasının suç sayılmaması.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

Mustafa Kemal Atatürk

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.