Başbakan’dan önemli açıklamalar

Administrator
Başbakan’dan önemli açıklamalar…
[COLOR="#000000"]Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, AK Parti grubunda İç Güvenlik Yasa Tasarısıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan’dan önemli açıklamalar’

Dün 8 saat sürenbakanlar kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapılmamıştı. Böylelikle 12 yıl sonra ilk kez bakanlar kurulu sonrası açıklama yapılmadı. Gözler AK Parti grubuna çevrildi. Davutoğlu merakla beklenen açıklmayı bugün yaptı.

İŞTE HAYATIMIZDA DEĞİŞECEKLER

-Çözüm süreci millidir. Akil insanlar da millidir. Bir örneği de yoktur. Bu süreç bittiğinde Türkiye ayaklarındaki prangalarından kurtulacaktır.

-Vatandaşlarımız artık mahkemeye gitmeden bir dilekçe ile soyadlarını değiştirebilecek

-’Pasaport alacak olan bundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitmeyecek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne gidecek. Böylece sanki pasaportla yurtdışına çıkan her vatandaş potansiyel suçluymuş gibi Emniyet kapılarında pasaport ya da ehliyet için beklemeyecek.’

-Nüfus ve ikametgah gibi işlemler e-devlet üzerinden verilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması

Bakanlıklarımızın yeniden yapılandırılması gerek. Hangi bakanlıkta ne reform gerekliyse bunu yapacağız.

Şiddet işlemek amacıyla yüzünü kapatanlara izin verilmeyecek

Toplantı ve gösteri yapmak isteyen kendisini gizlemeden yapacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yetkilerini arttıracağız. Şu anda çok ciddi bir eksiklik var. Her güvenlik birimi elemanı da şeffaf olacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının atanması doğrudan İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak.

Askeri konular hariç yetkiler İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak. TSK göz bebeğimiz gibi korumamız gereken kurumumuzdur.

Ayrıca bunun dış alana yansıması şu olacak: İçişleri Bakanlığı’nın tayin edeceği bir kıyafet ile çalışmaya devam edecek. Hem Jandarma’yı hem de Emniyet’i çağdaş ve etkin bir yapıya kavuşturacağız.

Herhangibir istihbari bir çalışma yapılıyorsa bunun da denetimi yapılacak. Teknik takip gibi konuların denetimi yapılacak. TBMM’de oluştutulan 17 kişilik ekibe de rapor sunacak.

Dinlemelerle ilgili rahatsızlığı ortadan kaldıracağız. Adli bir vaka için yapılan dinlemenin de tüm konuşmaları her partinin yer aldığı ekibe rapor şeklinde verecek.

Şiddet olayları toplantı ve gösteri hakkı

-Her hak ve özgürlük gibi toplantı ve gösteri hakkı birilerinin hakkını gasp edilerek yapılmaz. Bu alan benim alanımdır burada benden başkası olamaz diyemez. Vatandaş çıkıp devlet nerede derse. Biz de devlet de burada millet de burada diyeceğiz.

-Şiddete dönüştürülen her türlü eylem suç sayılacaktır. Molotofkoktyl bir saldırı aracıdır.

-Silahllı gösteriye katılanlar 2.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Bundan sonra yakıp yıkanlardan verdiği zarar alınacak. Suçlu 1 yıl sonra bile tespit edildiğinde bu zarar ondan tanzim edilecek.

- Polise 24 saat gözaltı yetkisi veriyoruz üst amirin kararı ve denetimiyle

Bonzai ve uyuşturucu satıcıları

Bonzai ve diğer uyuşturucu işi yapanlar terör muamelesi görecekler. Her biri birer teröristtir. Okul çevrelerine yaklaştırılmışsa iki katına çıkacak.

Tweetler ve mailler engelenebilecek

-Sanal ortamda şiddet dili içeren mesajlar engellenecek.

Engelli ve hastalar

Engelli, hasta ve yaşlılarla ilgili yeni düzenleme yapılacak, ifade evlerinde yapılacak.

Kolluk kuvvetleri

Kolluğun üst ve araç arama yetkisi tamamiyle hukuki denetime açık şekilde ve tabi gerekli izin prosedürleri de işlenerek yeni bir düzenlemeye kavuşturulacak. Hiçbir vatandaşımızın üstü aracı yada evi rastgele ve keyfi şekilde aranamaz. Çok güçlü bir delili oluşturacak hale dönüşmüşse, bunun içinde yargı süreçleri paralelinde işlemek suretiyle izin alındıktan sonra arama yapılabilecek.

rahatsiz.com.tr/basbakandan-onemli-aciklamalar-54429.html
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.