Anayasa Mahkemesi, video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan bireysel başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.
Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar verdi.
Yüksek Mahkeme, gerekçe yazıldıktan sonra hak ihlalinin giderilmesi ve gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderecek.
Mayıs ayında Ankara 4. İdare Mahkemesi, YouTube'a erişim engeline ilişkin kararın yürütmesini durdurmuştu.
Video paylaşım sitesi Youtube avukatı aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile CHP'li bazı milletvekilleri, Youtube'a erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuşlardı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) daha önce verilen benzer nitelikli bir mahkeme kararının ardından, dava konusu bazı içeriklerin halen yayımlanması nedeniyle erişim engelinin sürmesine karar verildiğini açıklamıştı.
27 MART’TA KAPANMIŞTI
YouTube, 27 Mart'ta Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye konulu gizli toplantı kayıtlarını yayınlandığı gerekçesiyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından, idari kararla erişime kapatılmıştı.
haberturk.com
AYM'de flaş Youtube kararı!
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende ZöhremÂdir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.
TürkiyeÂye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi AnaÂdır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.
Bildiren: Pir Zöhre Ana
Hak mehlemi sende ZöhremÂdir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.
TürkiyeÂye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi AnaÂdır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.
Bildiren: Pir Zöhre Ana