You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Atatürk'ün Köşkünde Ayin Yapıldı

Atatürk'ün Köşkünde Ayin Yapıldı

Posting Freak
Atatürk'ün Köşkünde Ayin Yapıldı
CHP ve MHP'li milletvekilleri,Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Atatürk Köşkü'ndeki yemek sırasında ayin yapıldığı iddia etti.

[Resim: ataturkun-koskunde-ayin-yapildi-191797n.jpg]

Meclis sosyal tesisi olarak kullanılan Köşk’teki yemeği, Meclis’e taşıyan ilk isim MHP Millet vekili Lütfi Türkkan oldu.

Bartholomeos’un, patrik seçilişinin 20. yılını ilahilerle kutladığını söyleyen Türkkan, Meclis Başkan vekili Güldal Mumcu’ya “Meclis Başkanlığı’ndan izinleri olduğunu söyleyen bu grup izinsiz ayin yapmış tır. Meclis Başkanı’nın izni var mı ” diye sordu. Mumcu ise konunun inceleneceğini belirterek “Ben şu anda cevap veremem” dedi.

"PAPAZ EVİNE ÇEVİRDİNİZ"

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural da Meclis Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Yamaç’a aynı soruyu yöneltti. Yamaç “ekibin müzeyi gezip yemek yediğini, ayinin spontan geliştiğini, önce denizin alınmadığını ” söyleyince Vural “Atatürk Köşkü’nü papaz evine çevirdiniz. Yakında Meclis’in mescidini de papaz evine çevirirsiniz” dedi.

Bunun bir başkaldırı olduğunu iddia eden Vural, “Atatürk’ün Nutuk’ta da ekümenik ile ilgili sözleri vardır. Patrik ekümenik iddiasıyla, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin karşısında ayin yaparak, ‘Gördün mü, sen bana karşı çıktın ben bugün buradayım’ anlamında bir mesaj veriyor.

Bu Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine meydan okumadır. Meclis buna zemin hazırlamıştır” diye konuştu. Hükümetin camileri kiliseye çevirdiğini, Atatürk Köşkü’nde ayin düzenlettiğini öne süren Vural, “Hükümet böylece bir yerlere mesaj veriyor” dedi.

"GÖREVDEN ALINMALI"

Başkanlık Divanı’nın CHP’li üyesi Tanju Özcan da konuyu Divan’a taşıyacağını belirterek “Laik bir ülkede bu nasıl yaşanır? Orada mevlit düzenlemek isteyene de izin mi verilecek?

Orası bir kilise değil. Meclis tesisin bu olay için seçilmesine göz yumamayız. Sorumlu bürokratın görevden alınmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

"PATRİK İÇİN 20 MUM DİKİLİ PASTA KESTİK"

Ortodoks Rum Patrikhanesi Sözcüsü Dositheos Anagnostopulos, Patrik Bartholemous'un makamına gelişinin 20. yıldönümünü kutlamak için Atatürk Köşkü'nde ayin yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak, "Patrik için 20 mum dikili pasta kestik. Onun için yazılan ve bestelenen bir şiiri şarkı olarak söyledik" dedi.

TBMM'ye de taşınan iddialarla ilgili konuşan Anagnostopulos, "Florya'daki Atatürk Köşkü içerisinde yer alan TBMM'ye ait sosyal tesislerde Bartholomeus'un makamına gelişinin 20. yıldönümü nedeniyle geçen haftasonu 30 kişilik bir grupla öğle yemeği yedik. Ben de oradaydım. Kesinlikle ayin yapılmadı. Ayin yapılsaydı, haç çıkarılırdı. Kimse haç falan da çıkarmadı" dedi.

Anagnostopulos, "Patriğimiz için özel olarak yazılan ve bestelenen bir Rumca şarkıyı söyledik. Patriğin şahsı ve hayat hikayesiyle ilgili yazılan bir müzikali birlikte seslendirdik.

Patrikhane çalışanı 4-5 kişi ve Patriğin yakın dostları vardı. Orada bizden başka yemek yiyen başka insanlar da bulunuyordu. Çok özel bir ikram da yoktu. Niye Florya seçildi bunu bilmiyorum. Organizasyonu ben yapmadım. Çok huzur veren bir ortamdı. Üzerinde 20 mum dikili olan bir pasta hazırlattık. Pasta, Bartholemous tarafından kesildi. Altında başka birşey aranmasına gerek de yok" diye konuştu.

18 Kasım 2011 Cuma
Kaynak: Atatürk'ün Köşkünde Ayin Yapıldı
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Atatürk'ün Köşkünde Ayin Yapıldı
kimi,kim görevden alacak. arkam önüm sağım solum patrik pardon sobe.
Kelimelerim sistem hatasından yanlış yerden ayrılıyor...

“Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
[Resim: imza3cp.gif]


Özü bitmiş, gümanı pak olmamış,şeytana tapmış, nefsi çıkarı için arayıpta birşey bulamamış, kuyruk acısı varsa,Derviş Muhammed'in de dediği gibi" bir kılını çektiyse" Zöhre Ana, onu değerlendirmek ister aklısüre.Ehlibeyt'in meyvası bitmez, dalı budağı kurumaz,sen ne kadar kezzap dökersen dök, O'nun Zemzem çeşmesi ALİ'dir

Derviş'in HAK kelamını can kulağıyla dinliyebliyorsan yeter,firdevs bağından bir gül alabiliyor musun,O'nun ibadetine,saldığı yola,yaşatmak istediği güzelliğe canı gönülden yürüyebiliyorsan en büyük mutluluk budur.
(Pir Zöhre Ana)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.