You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Atatürk'ün bu fotoğrafını gördünüz mü ?

Atatürk'ün bu fotoğrafını gördünüz mü ?

Administrator
Atatürk'ün bu fotoğrafını gördünüz mü ?
[COLOR="#000000"]İşte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün oldukça ender bulunan bir fotoğrafı...

1910 (1326) nisan ayının son günleri... Strumca civarında bir erkanıharbiye tatbikatı yapılıyor.

Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün subaylar üç geceyi uykusuz geçirmişler.

Tatbikattan sonra, büyük, gölgeli ağaçların altında tahtalı masalar kurulmuş, aralıksız hasır sandalyeler dizilmiş ve öğle yemeği yenmişti ve bir fotoğraf çekilmişti.

Grubun içinde: ön sırada oturanlar: Kazım Özalp (TBMM reisi), Naki Bey ( sonra İstanbul Jandarma Komutanı), Kolağası Mustafa Kemal Bey, Yüzbaşı İzzettin Efendi (General İzzettin Çalışlar), Pertev Bey ve en son oturan Hüseyin Hüsnü Bey.


[Resim: ataturk.jpg]
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.