You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ata Evleri ile ilgili çirkin iddiaları kınıyorum

Ata Evleri ile ilgili çirkin iddiaları kınıyorum

Posting Freak
Ata Evleri ile ilgili çirkin iddiaları kınıyorum
Cumhuriyet 21.01.2012
TUTUKSUZ SANIK ECEVİT, ÖĞRENCİLERİN CEMAAT ELİNE DÜŞMESİNİ ÖNLEMEYİ HEDEFLEYEN PROJESİNİN YASAL OLDUĞUNU SÖYLEDİ
’Ata Evleri ile ilgili çirkin iddiaları kınıyorum’
HİLAL KÖSE
Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Hamdi Gökhan Ecevit, iddianamede yer alan Ata Evleri projesinin kendisine ait olduğunu belirterek ’Bir tane bile Ata Evi açılmadı. Açılmasını çok isterdim. Bu konuda çok çaba harcadım, ama mümkün olmadı. İddianamedeki Ata Evleri’yle ilgili çirkin iddiaları kınıyorum ve reddediyorum’ dedi.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dünkü oturumunda savunmasını tamamlayan Ecevit, Ata Evleri’ni bir sosyal sorumluluk projesi olarak hazırladığını ifade ederek ’Projemde, soruşturma açmayı gerektirecek hiçbir ima yok. Maksadını aşmış olarak kabul edilebilecek söylemler varsa dahi bunlar asla 65 yaşında bir yurttaşın 5 ay Silivri Cezaevi’nde ikamete zorlanmasına neden olamaz’ diye konuştu. İddianamede, ’Ata Evleri’ dokümanında,’Yükseköğrenime yeni başlayan ya da halen yüksek öğrenim gören öğrencilerin tarikatların tuzağına düşmeden, dinci faşizmin esiri olmadan öğrenimlerini tamamlayarak laik Atatürkçü, demokratik sosyal hukuk devleti kazanımlarına sahip çıkarak, Türkiye’nin geleceğinde önemli roller üstlenmelerini sağlayacak bir proje olduğunun’ belirtildiğini ifade etti. Ecevit, Ergenekon ve Lobi isimli dokümanlardan hiçbir şekilde haberinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi:’Ergenekon’u medyadan okumuştum. Sonradan başımıza çorap örme konusu olacağını bilemezdim. Yasadışı hiçbir oluşumun içinde yer almadım. 2007’de Ankara’da ve İstanbul’da, yasal olarak yapılan cumhuriyet mitinglerine katıldım. Beraatımı talep ederim.’
’İşimi kaybettim’
İddianamede Ecevit’le ilişkilendirilen tutuksuz sanık Ömer Sadun Okyaltırık da suçlamaları reddetti. Okyaltırık, hiç hak etmediği halde 3 buçuk ay cezaevinde kaldığını belirterek, ’Ben namuslu bir insanım, terörist damgası yemenin benim için ölmekten farkı yok’ diye konuştu. Okyaltırık, tutuklandıktan sonra işini kaybettiğini, uzun süre iş bulamadığını, çocuklarının psikoljik tedavi gördüklerini anlattı. Okyaltırık, iddianamenin ’çamur at izi kalsın’ mantığıyla hazırlandığını dile getirerek, Ata Evleri projesini kendisinin yazdığını ifade etti. Okyaltırık, taslağın hiçbir yerinde hukuk dışılık bulunmadığını kaydetti.
Mahkeme heyeti, iddianamede PKK’li oldukları ileri sürülen bursiyerlerin olay tarihinde sabıkalarının olup olmadığının araştırılmasına karar verdi. Davanın gelecek oturumu 11 Nisan 2012 tarihinde yapılacak.
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.