You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Member
Aşure Çorbası
Canlar asure pisirilince icine karabiber katiliyor diye okudum acaba karabiber niye katiliyor asure corbasina?
Tesekkürler.
ATATÜRK DIYOR KI;

Biz cahil dedigimiz zaman,mektepde okumamis olanlari kastetmiyoruz.Kastettigimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumus olanlardan en büyük cahiller ciktigi gibi,hic okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gercek alimler cikabilir.
Administrator
Aşure Çorbası
saheser yazdı:Canlar asure pisirilince icine karabiber katiliyor diye okudum acaba karabiber niye katiliyor asure corbasina?
Tesekkürler.

Alıntı:
Hz. Üseyin defnedildikten sonra can yemeği olarak aşure çorbası yapılmış ve Hz. Üseyin’in canı için yedirilmiştir.
AŞURE ÇORBASINA KATILACAK MALZEME LİSTESİ
YARMA
ŞEKER
FINDIK
CEVİZ
FASULYE
NOHUT
ELMA
ÜZÜM
KARABİBER,TUZ,TARÇIN
KARANFİL
SU
HURMA
18 gün yası matem orucu tutulduktan sonra kurban kesilir. Kurbanın sulu yemeği yapılır. Aşure pişirildikten sonra Ehlibeyti sevip sayanlar ve bu lokmaya layık olanlar eve davet edilir, abdest alınarak dilekler tutulur ve lokmalar yenir. Lokmanın bir tanesi bile Hak katında çok üstün olduğu için kesinlikle milletin ayağına götürülerek kapı kapı dağıtılmamalıdır.

Değerli can, Pir Zöhre Ana tarafından bildirilen, aşure çorbasına katılacak malzemelerinin listesi yukarıda olduğu gibidir.

Karabiber tuz ve tarçın, aşure çorbasına katılan 12 malzemenin bir kalemini oluşturuyor. Neden karabiber katılıyor veya neden sadece bu malzemelerden oluşuyor? Çünkü İmam Hüseyinin can yemeği olarak yapılan ilk aşure bu malzemelerden yapılmıştır. Bugün de Pir Zöhre Ana bu malzemelerle yapılmasını uygun bulmaktadır.
Member
Aşure Çorbası
T U N Ç yazdı:Değerli can, Pir Zöhre Ana tarafından bildirilen, aşure çorbasına katılacak malzemelerinin listesi yukarıda olduğu gibidir.

Karabiber tuz ve tarçın, aşure çorbasına katılan 12 malzemenin bir kalemini oluşturuyor. Neden karabiber katılıyor veya neden sadece bu malzemelerden oluşuyor? Çünkü İmam Hüseyinin can yemeği olarak yapılan ilk aşure bu malzemelerden yapılmıştır. Bugün de Pir Zöhre Ana bu malzemelerle yapılmasını uygun bulmaktadır.
Güzel bir yemek, ben de çok severim.aklıma şu takıldı? Malzemeler dikkat edersek hep kurutulmuş gıdalar sanki bir kış ayı, ve bu malzemeler hepsi birbirlerinden çok farklı hepsi farklı bölgelerden getirilmiş gibi. Bir diğer tuhaf olansa bu malzemelerin hepsinin anadoluda yetişiyor olması.....

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.