[COLOR=#222222]Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), işverenlerin, çalışanların mesai saatlerindebilgisayarların sohbet sistemlerinden vekişisel e-maillerinden gönderdikleri mesajları ve elektronik postaları okuyabileceklerine hükmetti.
[COLOR=#222222]BBC Türkçe'nin BBC'den Kevin Rawlinson'un haberinden aktardığına göre; Strasbourg'daki mahkeme, 2007 yılında özel mesajlarının incelenmesi sonrası işten atılanRomanya'daki bir mühendisin başvurusunu inceledi. Mühendis, işverenin özel mesajları incelemesinin, yasadışı olduğu ve özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle, iç hukukta sonuç alamadıktan sonra konuyu AİHM'e taşıdı.
[COLOR=#222222]Mahkeme ise şirketin, mühendisin mesai saatinde Yahoo Messenger üzerinden gönderdiği mesajları inceleyebileceği sonucuna vardı.
[COLOR=#222222]AİHM, mühendisi, şirket bilgisayarı üzerinden Yahoo Messenger'ı kişisel kontaklarını geliştirmek amacıyla kullandığı gerekçesiyle işten çıkaran işvereni haklı buldu.
[COLOR=#222222]Mahkeme bununla birlikte, çalışanların özel hayatlarının ihlalinin önlenmesinin de işverenin sorumluluğu olduğunu hatırlattı.
[COLOR=#222222]AİHM'in kararı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni onaylayan Türkiye dahil tüm ülkeleri kapsıyor.
[COLOR=#222222]Odatv.com
Artık iş yerinde bilgisayar kullanırken patronunuz sizi gizlice takip edebilecek
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana