You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alkolsüz ankete ilgi yok

Alkolsüz ankete ilgi yok

Senior Member
Alkolsüz ankete ilgi yok
ANKARA -7. Cadde'nin girişindeki akaryakıt istasyonunun karşısındaki geniş alanda kurulan 12 bilgisayar ve 22 sandıkla yapılan anketin sonuçları noter huzurunda açıklandı. Her hane ve işyerinin 1 oy kullanabildiği ankete, 1831 kişi katıldı. 1003 kişi caddenin trafiğe kapatılmaması yönünde oy verirken, 800 kişi caddenin trafiğe kapatılması yönünde oy kullandı. Ankette, 28 oy da boş çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankaya Belediyesi'nin caddenin trafiğe kapatılması yönünde karar aldığını, konunun daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de gündemine geldiğini hatırlattı. Meclis toplantısında, ''bu durumun cadde sakinlerine sorulması gerektiği yönünde oybirliğiyle karar alındığını'' belirten Ölmez, oylama sırası ve sonrasında Çankaya Belediye Meclisi üyelerinin oylamaya ilgi göstermemesini eleştirdi.

Anketten çıkan sonucun bir sonraki belediye meclis toplantısında ele alınmasını beklediklerini ifade eden Ölmez, ''Karar Ankaralılar'a hayırlı olsun'' dedi.

İLGİ GÖRMEDİ
Bahçelievler 7. Cadde'de içki anketi yapmaya kalkan, ancak tepkiler üzerine geri adım atan Melih Gökçek'in içki maddesini çıkardığı 12 soruluk anketi ilgi görmedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bahçelievler 7’’inci caddenin trafiğe kapatılması konusunda yaptığı ankete vatandaşlar ilgi göstermedi. Anket, alkollü içki maddesi nedeniyle tartışmalara neden olmuş ve bu madde sorular arasından çıkarılmıştı.

Saat 10.00’da başlayan ankete halk ilgisiz kaldı. Yapılan tüm hazırlıklara rağmen anket formlarının atılacağı sandık önleri boş kaldı. Yoldan geçen mahalle sakinleri seyrek biçimde ankete katılırken, sandık önlerinde kuyruk da olmadı.

Basının yoğun ilgi gösterdiği oylamaya vatandaşlardan katılım düşük oldu. Birçok vatandaş ‘’ Bu ankete içki maddesi konularak tartışmalara sebep olundu. 20 yıldır 7. Cadde olan buranın adını değiştirirken bile bize sorulmadı, şimdi yaptırımı olmayan göstermelik anket düzenliyorlar’’ dediler.

KARAR ÇANKAYA BELEDİYESİNE AİT
Cadde üzerine dev ekran kuran ve büyük bir TIT ile oylama alanı oluşturan Büyükşehir Belediyesi halka 12 soru yöneltti. Ankete, 7. Cadde ile bağlantılı 22 sokakta oturan 2 bin 745 ev ve iş yeri sahibinin katılma imkanı bulunuyor. Ankette 7. Caddede müzik yayını yapılıp yapılmamasına ilişkin bir soru da bulunuyor. Ancak bu konuda karar Çankaya belediyesine ait olduğu için anketin bir yaptırımı bulunmuyor.

ŞİMDİ DE ‘’MÜZİK OLSUN MU?’’ SORUSU
Daha önce kimseye danışmadan 7. Caddenin adını "Aşkabat’’ olarak değiştiren Gökçek’in anket formlarındaki soruların 11’inde "7. Cadde’’ adını kullandığı görüldü. Anket çalışmasında vatandaşlara şu sorular soruldu:

1- Bahçelievler Aşkabat Caddesi (7. Cadde) trafiğe kapatılarak yaya bölgesi haline getirilsin mi?
2- Bahçelievler 7. Cadde trafiği için aşağıdaki şartlardan en uygun olanı sizce hangisidir? (Araç trafiğine kapanış saatleri)
3- Binanızın özel araç park yeri var mı?
4- Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılırsa, 7. Cadde'yi dik kesen 7. (eski 27.) Sokak, 61. (eski 29.) Sokak, 69. (eski 17.) Sokak ve 54. (eski 6.) Cadde'den devamlı trafik akışına hız bariyeri konulmak suretiyle izin verilsin mi?
5- Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılırsa, Cadde'ye bir nostalji treni konulsun ister misiniz?
6- Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılırsa, Cadde'de yeni bir peyzaj düzenlemesi yapılmalı mı?
7- 7. Cadde trafiğe kapatılırsa aydınlatma yoğun mu olmalı, yoksa loş bir ışık sistemi mi gerekli?
8- 7. Cadde'de müzik yayını olmalı mı?
9- 7. Cadde trafiğe kapatılırsa Büyükşehir Belediyesi hafta sonu caddede değişik etkinlikler yapmalı mı?
10- Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılırsa caddeye konulacak bankların sayısı çoğaltılmalı mı?
11- Bahçelievler 7. Cadde'nin trafiğe kapatılması projesi kapsamında, tekrar ele alınacak olan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı'nın ne şekilde değerlendirilmesini istersiniz?
- Öğrencilere yönelik bilimsel kitap satış yeri/ Ressamlar ve heykeltıraşlar için sanat sokağı/ Elçiliklerin ülkelerini tanıtacağı bir satış alanı/ Ayakkabıcılar çarşısı/ Elektronikçiler çarşısı/Hiçbiri
12- Gökkuşağı Rekreasyon Alanı için sizin başka bir öneriniz var mı?
SmileİLİMDEN GİDİLMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIRSmile

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.