Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yeşilkent Şubesi, Avcılar Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Yeşilkent Cemevi inşaatının yıkılmasını protesto etti.
Dün Marmara Caddesi'nin girişinde toplanan Aleviler, "Baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankart açtı. "Vur vur inlesin Değirmenci dinlesin", "Pirsultanlar ölmez direniş sürüyor", "Bu Cemevi açılacak" sloganları atan Aleviler, Avcılar Belediyesi önüne yürüdü.
Burada bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Deniz Türkmenoğlu, Cemevi inşatının yıkılmasını "zalimlik ve despotluk" olarak nitelendirdi. Türkmenoğlu, "Alevi inanç ve kültürünün yaşatıldığı Yeşilkent Pir Sultan Cemevinin yıkmasından derin bir öfke duyduğumuzu, Avcılar Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm yetkilileri kınadığımız ilan ediyoruz. Bu belediyecilik anlayışının derhal terk edilerek, Avcılar Belediyesini halka inanmaya, halkın değerlerine saygı duymaya ve halka hizmet etmeye çağırıyoruz" dedi.
Türkmenoğlu, Cemevi açılana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
11.02.2012
Kaynak: atilim.org