You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alevi operasyonun peşindedir

Alevi operasyonun peşindedir

Administrator
Alevi operasyonun peşindedir
Aleviliğin devlet tarafından örgütlenmesi Aleviliğin içinin boşaltmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Alevilik bugüne kadar kendi erkanlarına uygun, geleneksel ve modern örgütlenmesiyle modeliyle yaşamını sürdüren ve sivil bir inançsal, felsefi, kültürel kimliktir. Devlet içinde yaşamaya ve gelişmeye uygun, yani bir devlet dini, inancı değildir.

Devlet ve AKP iktidarı laiklikle zıt uygulamalar ve kamucu din hizmeti ile ümmetçi bir toplum yaratma modeli yaratmak istiyor. Sünni-Hanefi mezhebine uygun bu model ve anlayış içinde,

Devami...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.