You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alevi mahkumlara inanç hizmeti

Alevi mahkumlara inanç hizmeti

Administrator
Alevi mahkumlara inanç hizmeti
İngiltere genelinde hizmet veren 17 cemevinin çatı kuruluşu Britanya Alevi Federasyonu (BAF) ile İngiltere Adalet Bakanlığı arasında yapılan uzun görüşmeler sonunda Alevi mahkumlara ilk inanç hizmeti Londra’da başladı.

BU çerçevede BAF ve Adalet Bakanlığı yetkilileri, Kuzey Londra’da Pentonville Hapishanesi’ni ziyaret ederek, Alevi inancında mahkumlarla görüştüler. BAF’tan yapılan yazılı açıklamada, ’Pentonville yetkilileri önümüzdeki günlerde tüm Alevi mahkumların katılabileceği bir gün belirleyecek ve BAF yetkilileri ile birlikte haftalık düzenli görüşmeler devam edecek’ denildi.
Hapishane ziyaretine, BAF Başkanı İsrafil Erbil, Başkan Yardımcısı Zeynep Demir ve Britanya Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin katıldı.

’KABUL ETTİRMEK KOLAY OLMADI’
Uygulama hakkında bilgi veren BAF Başkanı İsrafil Erbil, ’Tutuklu bulunan canlarımız giriş kayıtlarında Alevi olduklarını yazmadıkları için Adalet Bakanlığı’na bu talebimizi kabul ettirmek kolay olmadı. Uzun uğraşlardan sonra ilk hapishane ziyaretimizde ne yazık ki çok sayıda özellikle genç canımızın içeride olduğunu gördük. İçeride olma nedenleri ne olursa olsun onların kendi kültür ve inançlarından kopmaması için çalışmalarımız en az ayda iki defa hapishane ziyareti olarak devam edecek. Dedelerimiz, zakirlerimiz ve ehil canların sazı, sohbeti ve muhabbeti içeride bulunan canlarla buluşacak’ dedi.


’GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’
BAF Başkan Yardımcısı Zeynep Demir de, ’Ziyaretimiz esnasında hapishane koridorlarında kendi çocuklarımızla karşılaşmak bizleri üzdü elbette ama onların bizlere sahip çıkması bizi görür görmez yanımıza gelmeleri ve Aleviliğe dair hizmet talepleri hepimizi umutlandırdı. Geçmişte ne yaşadıklarından ziyade geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bazı şeyleri iyi ve güzelden yana değiştirmek istiyorsak bir yerden başlamak gerekiyor’ diye konuştu.

KADINLAR İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLAYACAK
Britanya Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin ise ’Farklı inançlardan temsilcilerin hapishane içindeki hizmetlerine şahit olduk. Bir imam yaklaşık on kişiyle oturmuş sohbet ediyordu. Başka bir genç kilise bölümünde bir papazla konuşuyordu. Bizim insanlarımızın da haftada ya da iki hafta da bir dedelerimiz, zakirlerimiz ya da kurum temsilcilerimizle buluşması ve öğretimize dair sohbetleri çok önemli. Kadın canlarımız içinde en kısa zamanda çalışmalarımız başlayacak’ dedi.

hurriyet.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.