You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AKP'yi kuran isim istifa etti

AKP'yi kuran isim istifa etti

Administrator
AKP'yi kuran isim istifa etti
[COLOR="#000000"]AKP kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat partisinden istifa etti.

Dengir Mir Mehmet Fırat, yaptığı açıklamada, ’Bugüne kadar AK Parti’de üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı gerçekleri ifadeden hep kaçınmıştım. Ancak bugünkü şartlardan dolayı bu manevi sorumluluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım. Bu nedenle daha sonra detaylı gerekçesini açıklamak üzere, kurucuları arasında bulunduğum AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Fırat, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Odatv.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana
Administrator
AKP'yi kuran isim istifa etti
Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AK Parti 'den istifası gündeme bomba gibi düştü. Bu istifa daha çok ses getirecek gibi. Çünkü bu ismin ağırlığı sadece AK Parti için değil, AK Parti'nin sürekli sahiplendiği demokrat parti geleneği için de oldukça önemli.
1943'te doğan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Dengir Mir Mehmet Fırat 21., 22. ve 23. dönemde milletvekilliği yaptı. Sadece o da değil. Neredeyse aşiretinden birçok kişyi Meclis'in müdavimi. Dengir Mir Mehmet Fırat, ailenin Meclis'teki beşinci temsilcisi.
​
Ama asıl Fırat isminin ağırlığı, dede Hacı Bedir Ağa'dan geliyor. 1926 yılında Hacı Bedir Ağa ve aşireti, Şeyh Sait isyanı bahanesiyle Mersin'e sürgün edilir. Tüm arazileri kamulaştırılır ve karşılığında da Mersin'de büyük bir bahçe verilir.

Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yıllar önce verdiği bir röportajda ailesi ile ilgili olarak şu ilginç bilgileri veriyor:

"Adıyaman'ın Kahta ilçesindenim ve Meclis'te ailenin beşinci temsilcisiyim. Dedem, Hacı Bedirhan ölünceye kadar milletvekiliydi. Aynı zamanda gazi ve milis komutanıydı. Atatürk 'ün Nutku'nda da geçer. Sivas Kongresi toplanmıştır, İngiliz Binbaşı Noel dedeme katır yükü altınla gelir. Atatürk'ün yakalanması istenmektedir. O bölgede de ayakta kalan, silahlı gücü olan aşiret reisi dedemdir. Dedemden yardım isterler, ancak dedem Atatürk'e telgraf çekerek birlikte olduğunu söyler. Ondan sonra dedemle Atatürk arasında ilişkiler çok iyi gelişir. Milletvekili için okuma yazma şartı getirilir, İsmet Paşa okuma yazması olmadığı için listeye yazmaz. Atatürk dedemin ismini görmeyince sorar. İsmet Paşa kanunu hatırlatınca, Atatürk, 'O zaman yasaya şöyle hüküm ekleyin: Okuma yazma bilmeyen milletvekili olamaz, el gayrı Hacı Bedir Ağa' der. Dayı ve amca çocuklarım milletvekili ve senatörlük yaptı, ben de Adalet Partisi ve DYP'de siyaset yaptıktan sonra Meclis'e geldim."

radikal.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.