You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ABD bankalarına dayanıklılık testi

ABD bankalarına dayanıklılık testi

Posting Freak
ABD bankalarına dayanıklılık testi
[FONT="Times New Roman"][COLOR="Sienna"]Bu testler, her birinin varlığı 100 milyar doların üzerindeki 20 kadar bankanın, ABD Hazinesi'nin imtiyazlı hisselerin adi hisseler çevrilerek sermaye desteği sağlanması programında, daha fazla sermaye ihtiyacı olup olmadığının belirlenmesinde kullanılacak.

ABD'de yönetim, 700 milyar dolar tutarındaki Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programında (TARP) kalan fonun, imtiyazlı hisselerin zamanla adi hisselere dönüştürülmesi karşılığında bankalara ihtiyaçları olan sermayenin sağlanmasında kullanılmasını planlıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, daha önce yaptığı açıklamada, testlerin beklenmedik ekonomik zorluklarla karşılaşıldığı dönemde dahi bankaların kredi vermeye devam edip etmeyeceğinin sınanacağını söylemişti.

Bernanke, düzenleyici kurumların ''en kötü senaryoda bile bankaların, kredi verme yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli adi hisse dahil yeterli sermayeye sahip olmalarını istediğini'' ifade etmişti.

Fed ile bankacılık denetleme ve düzenleme kurumlarının yapacağı testlerin nisan ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Bu arada bugün bütün gözler ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre'ye sunacağı bütçe tasarısında olacak.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.