You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

8 milyonu ne bekliyor?

8 milyonu ne bekliyor?

Posting Freak
8 milyonu ne bekliyor?
SBS yerine getirilen sistemde ilk sınavlar aralık ayında yapılacak. 8. sınıf öğrencilerinin 6 dersten girecekleri sınavlarda okunacak yazılı sayısı 7 milyon 800 bin olacak! 1 milyon 300 bin sınav kâğıdını okumada hatalar yapan bir kurumun bu kadar çok kâğıdı nasıl okuyacağı soru işaretleri içeriyor.

Eski Eğitim Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, sınavların merkezileşecek olmasının, endişeleri azaltan, güveni geliştiren önemli bir unsur olarak görülebileceğine dikkat çekerek şunları söyldi: ’Ancak geçmiş yıllarda merkezi sınav yapan kurumların yaptıkları hatalar, yanlış okumalar ve kopyalar bu kurumlara duyulan güveni azaltmıştır. Az değil, girilecek sınav sayısı 6 dersten aralık ve nisanda 12, okunacak yazılı sayısı bu yıl aralıkta 8. sınıflar için 7.8 milyondur. 2013’te yapılan SBS’de 1.3 milyon sınav kâğıdını okumada pek çok yanlış yapan bir kurumun 6, 7 ve 8. sınıflar için; 1.3x12=15.6 milyon. 15.6x3=47 milyon yazılı kâğıdını mevcut yapısı ile okuyacakların yapacakları yanlışları düşünmek bile istemiyorum.’ Dinçer bu amaçla çok planlı, geniş bütçesi, teknik altyapısı ve alanında yetkin insanların istihdam edildiği özerk bir merkezin kurulması gerektiğini vurguladı.

’Genel beceri ve kültürü 
ölçen sorular sorulmalı’

Eski Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer, ’yazılı’ sistemin en büyük engellerinden birisinin, okullar, iller ve bölgeler arası gelişmişlik farklılıkları ve mevsimsel koşullar olduğunu, sınavlarda öğrencilerin genel ders bilgilerinin yanında, ilgi, yetenek ve yönelim alanlarını, genel beceri ve kültürlerini ölçen sorular sorulması gerektiğini söyledi.

7 Eylül 2013
Cumhuriyet.com
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.