You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

‘AKP'ye Oy veren eliniz kırılsın’ cezası

‘AKP'ye Oy veren eliniz kırılsın’ cezası

Administrator
‘AKP'ye Oy veren eliniz kırılsın’ cezası
Saldıray Berk’e, ‘Oy veren eliniz kırılsın’ cezası

1 yıl 2 ay hapis veriyor ardından hafifletici nedenlerden ötürü 11 ay 20 indirim yapıldı. Verilen bu hapis cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Alınan ceza için denetimli serbestlik uygulanması kara verildi. Başbakan da hakaret den ötürü şikayetini geri çektiği öğrenildi.

Emekli Orgeneral Saldıray Berk hakkında Erzincan’ ın Kemaliye ilçesinde görülen davanınbugün karar duruşması yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın avukatları ise hakaret davasından şikayetlerini geri çektikleri öğrenildi. Duruşma sonunda Saldıray Berk 11 ay 20 gün ceza aldığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile hakkında 2.5 yıl hapis cezası istenen emekli Orgeneral Saldıray Berk hakkındaki dosya, karar için 25 Ekim’e ertelenmişti. Bugün görülen karar duruşmasında Saldıray Berk hakkında 11 ay 20 gün hapis kararı çıktı. Söz konusu cezanın 5 yıllığına ertelendiği öğrenildi.


“AK PARTİYE OY VEREN ELLERİNİZ KURUSUN”


YAŞ Kararları ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevinden emekli olan Orgeneral Saldıray Berk, 20 Mayıs 2008 tarihinde PKK’lı teröristlertarafından 1993’te 33 kişinin öldürüldüğü Kemaliye’nin Başbağlar Köyü’ndevatandaşlarla sohbet etti. Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde vatandaşlarıniddiasına göre Emekli Orgeneral Berk, helikopterin gelmesini beklerken” Başbakanın memleketi sattığını da biliyor musunuz? AK Partiye oy verenelleriniz kurusun” dediği iddia edilmişti.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ ın avukatı Fatih Şahin, Emekli Orgeneral Saldıray Berkhakkında, kamu görevlisine hakaret’ ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre, “Kamugörevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ ve ’alenen hakaret’ iddiasıyla 1yıl 4 ay ila 2.5 yıl hapis cezası istemi ile Berk’i yargılayan Sulh CezaMahkemesi’nde üç tanık dinlendi.


Dinlenilen tanıkların Emekli Orgeneral Berk’in, “Başbakanın memleketi sattığını da biliyor musunuz? AK Partiye oyveren elleriniz kurusun” iddialarını doğruladığı öğrenildi.


Öteyandan suç duyurusunda bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın avukatları şikâyetlerinigeri çektikleri ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca talimatla şikâyetlerinigeri çektikleri öğrenilen dava dosyasında yapılan karar duruşmasında Saldıray Berk’in 11 Ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı ancak bu cezanın 5 yıl için ertelendiği ve Yargıtay yolunun açık olduğu ifade edildi.


haber-24.com / Rotahaber
Senior Member
‘AKP'ye Oy veren eliniz kırılsın’ cezası
Demokrasi ile yönetiliyoruz!


GÖZÜM ÜZERİNİZDE !


İktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927
[Resim: ata_imza.gif]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.