Pir Zöhre Ana Forum

Tam Versiyon: Kandil'den "Alevi" açılımı !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
PKK'da eş başkanlık dönemi başladı. Karayılan görevden alındı, Cemil Bayık ve "Alevi" kökenli Bese Hozat geldi.

PKK'nın tepe kadrosunda önemli değişiklikler yapıldı. Bir hafta süren PKK/Kongra-Gel 9. genel kurulunun ardından alınan kararla KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı için eş başkanlık sistemine geçildi. Düzenlemenin ardından Murat Karayılan görevden alınarak yerine Cemil Bayık ve Bese Hozat getirildi. Remzi Kartal'la birlikte Hacer Zagros da KONGRA-GEL eş başkanı oldu. Karayılan'ın örgütün silahlı birliği HPG'nin başına geçtiği iddia ediliyor. Değişikliğin Abdullah Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği mektuplar sonucunda gerçekleştirildiği savunuluyor. KCK sözleşmesine göre; Yürütme Konseyi Başkanı ancak Öcalan'ın görevlendirmesi ile değişebiliyor. Ayrıca, "KCK Genel Başkanlık Konseyi" adıyla yeni bir yapılanmaya gidildi. Kongrede, Öcalan oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Alevi konusunun özel olarak ele alındığı kongrede KCK'nın eş başkanlığına getirilen Bese Hozat'ın Tuncelili bir Alevi olması dikkat çekti. Ayrıca yine Tuncelili olan Bawer Dersim kod adlı Süleyman Şahin'in de bundan sonraki süreçte HPG'de daha etkin konumda olacağı kaydedildi.

ALEVİLER'E ÇAĞRI
ANF'de yayınlanan haberde, "Alevi inancı ve demokratik mücadelesi de kongrede özellikle ele alınan ve üzerinde derin tartışmaların yürütüldüğü bir konu olarak önem kazandı

Devami...
Yazık ,Aleviler için yüz karası bir durum,her ne kadar her koyun kendi bacağından asılsada, insanın kanına dokunuyor...Sizi yurt etmiş, insan gibi yaşamanızı sağlamış Atatürk'ün kurduğu bu ülkeye yapılan en hafif deyimiyle nankörlüktür.
Elinize silah alıp insan öldüreceğinize okuyup bir yerlere gelin, kendi halkınızı ve hakkınızı kan dökmeden koruyun ...
Çok üzücü bir durum, 1500 yıl sonra Alevilik kimlerin eline kaldı, kimlar kullanniyor, hiç deyilse, Alevilik yoluna gitseniz, uygulasanız, o zaman dagda işiniz ne, dağa çıkamazdınız, yıllarca Ermeni, yahudi, arap , rumların yunan, ve ABD - AB isteyi ile ve onlarla beraber Türkiyeyi bölme ortaklığı yapanlar, şimdide kalkmışlar ,Alevilik maskesiyle , T.C. tini bölme pilanlrı yapiyorlar ,lanet olsun sizin soyunuza.