Mutfakta et, sebze, tavuk keserken kullanılan kesme tahtalarının temizlenmesi sağlık açısından büyük önem taşıyor.
Kesme tahtalarının temizlenmesinin aslında çok kolay yollarının bulunduğuna dikkat çekmek isteyen Reader's Digest dergisi, kesme tahtalarının temizliğini bu ay sayfalarına taşıdı. Dergideki haberde, "Kabartma tozu, ağartıcı, limon, tuz, sirke ve yüzde yüz garantili bir bakteri öldürücü olan hidrojen peroksit ile kesme tahtanızın üzerindeki bakterilerin çoğalmasını önleyebilirsiniz" ifadelerine yer verdi. Sirkenin iyi bir dezenfektan olduğuna dikkat çeken dergi, her kullanımdan sonra tahtaların sirkeyle temizlenmesini tavsiye etti. Haberde ayrıca tahtaların su ve deterjanla yıkamasının sakıncaları da sıralandı.
Mutfaktaki sinsi tehlike
Konu Sahibi / Yazar
yabangülü
Kategori / Forum
Sağlık - Yaşam
Yorumlar / Cevaplar
0
Okunma / Görüntüleme
2660
Mutfaktaki sinsi tehlike
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi