You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mutfaktaki sinsi tehlike

Mutfaktaki sinsi tehlike

Posting Freak
Mutfaktaki sinsi tehlike
Mutfakta et, sebze, tavuk keserken kullanılan kesme tahtalarının temizlenmesi sağlık açısından büyük önem taşıyor.
Kesme tahtalarının temizlenmesinin aslında çok kolay yollarının bulunduğuna dikkat çekmek isteyen Reader's Digest dergisi, kesme tahtalarının temizliğini bu ay sayfalarına taşıdı. Dergideki haberde, "Kabartma tozu, ağartıcı, limon, tuz, sirke ve yüzde yüz garantili bir bakteri öldürücü olan hidrojen peroksit ile kesme tahtanızın üzerindeki bakterilerin çoğalmasını önleyebilirsiniz" ifadelerine yer verdi. Sirkenin iyi bir dezenfektan olduğuna dikkat çeken dergi, her kullanımdan sonra tahtaların sirkeyle temizlenmesini tavsiye etti. Haberde ayrıca tahtaların su ve deterjanla yıkamasının sakıncaları da sıralandı.
[Resim: 7666useyin.jpg]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.