CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, AK Partili Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ile Turgutlu'nun Çepnidere Köyü'nde buluştu.
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ile Turgutlu'nun Çepnidere Köyü'nde bir araya geldi. Ören ve Solmaz, köy meydanında köylülerle sohbet eden ikili köyün sorunları hakkında muhtar ve köylülerden bilgi aldı. Köyün eksikleri ile ilgili ikiliyi bilgilendiren köy halkı, köy nüfusunun tamamının Alevi vatandaşlardan oluştuğunu ve bu nedenle bir cem evi yapmak istediklerini bu konuda da CHP'li Ören ve İl Genel Meclis Başkanı Solmaz'dan destek istediler.
BURADA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMI ALEVİ
Köylülerin köyde cem evi kurma talebine ilişkin konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın tamamı Alevi vatandaşlarımızdır. Onların bu noktada bir cem evi yapma istekleri bulunmaktadır. Bu konunun da çözülmesi gereklidir. Vatandaşlarımız ibadetlerini rahatlıkla yapabilmelidirler, bu noktada il genel meclis başkanımızdan destek talebimiz vardır. Ben bizleri kırmayarak bizlerle birlikte Çepnidere Köyü'müze gelen değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
"DESTEK VERMEYE HAZIRIM"
Tüm vatandaşların özgürce ibadet yapmaları gerektiğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, "Manisa İl Genel Meclis Başkanı olarak ben her kesin özgürce dinini yaşaması gerektiğine inanıyorum bu noktada Çepnidere Köyü'nde kültür evi olarak yapılacak olan cem evine gereken desteği vermeye hazırım. Ayrıca tüm dinler noktasında özgürce ibadet yapıla bilmesi gerektiği inancındayım. Her ne kadar cem evleri ibadethane olarak sayılmaz ise de Alevi kardeşlerimizin bu ihtiyaçlarına kültür evi olarak destek vermeye hazırız. Alevilik İslam dini içerisinde olan bir yapıdır asla inkâr edemeyiz. Alevi vatandaşlarımızın da inançlarını özgürce yapmaya hakları vardır" dedi. Bu ülkede yaşan tüm din mensuplarının dinini özgürce yaşaması gerektiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz, bu noktada gerekeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Solmaz Çepnidere Köyü'nü yeniden ziyaret edeceklerini de ifade etti.
05 Eylül 2012 Çarşamba
Kaynak: stargazete.com
Buluşmadan cemevi çıktı
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler