Aleviler 2 Temmuz'da Sivas'ta buluşacak
Alevi örgütleri, Sivas katliamını unutturmamak ve Madımak Oteli’nin müze olması için 2 Temmuz’da Sivas’ta buluşma çağrısı yaptı.
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, yazılı bir açıklama yaparak, 2 Temmuz’da Sivas’ta buluşma çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada, 2 Temmuz 1993’te 33 insanın Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin, Ortaçağ vahşetiyle Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldığı olduğu vurgusu yapıldı.
Tarihe eklenen bu kara lekenin AKP hükümetinin Madımak Oteli’nin müze olmasına ilişkin talepleri görmezden gelen tutumu ve ikiyüzlü politikaları ile daha da büyüdüğü ifade edilen açıklamada, “Bu tutum, en az Madımak Katliamı kadar canımızı yakmakta, ruhumuzu incitmektedir. Bu nedenle Madımak Oteli’ndeki insanlık dışı kıyımın vicdanlarımızda yarattığı utancı hep birlikte temizlemek gerektiğine inanıyor ve bunun salt Alevilerin sorunu olmadığı kanaatini taşıyoruz” denildi.