Pir Zöhre Ana Forum

Tam Versiyon: Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[COLOR=#15284B]İçerikler;
  • Neden Trendyol’da Mağaza Açmalısınız?
  • Trendyol'da Mağaza Nasıl Açılır?
  • Trendyol’da Ürün Nasıl Satılır?
  • Trendyol’da Mağaza Açma Bedeli Ne Kadardır?
  • Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır Sorusuna İlk Cevap Şirket Kurulumu
  • Trendyol Mağaza Açma Başvurusu
  • Trendyol Mağaza Açmak İçin Gerekli Evraklar
  • Trendyol'dan Satış Yapma ile İlgili Püf Noktalar
  • Trendyol’da Satışlarınızı Arttırmak İçin Tüyolar
  • Trendyol’dan Nasıl Satış Yapabilirsiniz?
  • İnternet Satışında Nasıl Başarılı Olabilirsiniz?


Daha az göster [COLOR=#15284B][FONT=muli] İnternet üzerinden satış yapmak istiyorsanız Trendyol sitesi kullanabileceğiniz alternatifler arasında yer alıyor. Trendyol satış hayatına öncelikle özel mağazacılık yoluyla başlayan ve müşteri kitlesini hızla arttıran bir e-ticaret sitesidir. Sonrasında başka mağazalarında online mağaza açmasına imkân tanıyarak iş hacmini oldukça genişletmiştir. Siz de online satışa yeni başlayacak bir girişimci veya şirket sahibiyseniz Trendyol’dan kendinize bir mağaza açabilir ve geniş bir müşteri kitlesine hitap ederek e-ticaret hayatınıza başlayabilirsiniz. Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenleri sizler için derledik.


[Resim: 1.jpg]

Neden Trendyol’da Mağaza Açmalısınız?


Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenlerin başında öncelikle bir mağaza açma zorunluluğunuz yer alıyor. Trendyol’dan kendinize ait bir mağaza açmadan satış yapmaya başlayamazsınız. Trendyol üzerinden satış yapmanın birçok avantajı bulunmak ile birlikte dezavantajları da vardır. Bu faktörler arası bir karşılaştırma yaparak kendinize ait bir e-ticaret sitenizin yeterli olacak mı, yoksa Trendyol üzerinden de satış yapmanın gerekli olup olmadığına karar verebilirsiniz. Trendyol’dan mağaza açmanın avantajları şunlardır:

Hazır bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz: Bir e-ticaret sitesi açarsanız öncelikle kendinize bir müşteri kitlesi oluşturmanız gerekir. Bu da her zaman kısa süre içinde olmayabilir. Trendyol’dan mağaza açarak satış yapmak isterseniz de sitenin oldukça bilinir olmasından kaynaklı sahip olduğu büyük müşteri kitlesinden yararlanabilirsiniz.

Rakiplerinizi takip edebilirsiniz: Trendyol’da ürünlerinizin satışını yapan diğer satıcıları takip etmeniz kolaydır. Sundukları fiyatlar, indirimler ve kampanyaları sürekli olarak takip edebilirsiniz. E-ticaret yaparken en önemli nokta müşteriye ulaşmak olmak ile birlikte ikinci noktada sağlam bir rakip analizi yapabilmektir.

Marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz: Yukarıda bahsettiğimiz gibi geniş bir müşteri kitlesine hitap edebileceksiniz ve aynı zamanda bu durum sizin markanız içinde bir reklam aracı olacaktır. Trendyol üzerinden ürünlerinizin detaylarını da sergileyebileceğinizi unutmayın.


İlgili İçerik: Trendyolda Mağaza Açmak Neden Önemli?



[Resim: 2.jpg]

Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler arasında bu platform üzerinden satış yapmanın ne gibi dezavantajları olduğu konusu da vardır. Dezavantajlar olarak şunları söyleyebiliriz:

Komisyon ödeme zorunluluğu: Trendyol üzerinden satış yapıyorsanız, aracı bir platform olması sebebiyle sattığınız her üründen komisyon kesmektedir. Bu komisyonlar potansiyel kâr marjınızın düşmesine sebep olabilir.

Markanızı öne çıkarmanız zordur: Trendyol’da birçok marka kendi satışını yapmaktadır. Bu sebeple ürün çeşitliliği çok fazladır. Kendi markanızın ürünlerini öne çıkarmak için ekstra reklam bedeli ödemeniz gerekebilir. Ayrıca Trendyol müşteri çoğunlukla marka üzerinden değil, ürün üzerinden alışveriş araştırması yapmaktadır. Bu faktörlerden ötürü markanızı öne çıkartmak düşündüğünüzden zor olabilir.



Trendyol'da Mağaza Nasıl Açılır?

Trendyol, son dönemlerde milyonlarca kişi tarafından alışveriş yapılan bir platformdur ve her geçen gün artan müşteri sayısıyla Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden birisi haline gelmiştir. Trendyol’un her geçen artan kullanıcı sayısı e-ticaret yapan firmaları bu pazaryerinde satış yapmaya teşvik etmektedir. Trendyol’da mağaza nasıl açılır sorunuza yanıt vereceğimiz bu yazımızda Trendyol’da mağaza açmak için gerekenler hakkında bilgi vereceğiz sonrasında işinizi büyütecek küçük ipuçlarını paylaşarak kısa süreler içerisinde nasıl işinizi büyütebileceğinizden bahsedeceğiz.

İlgili İçerik: İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın


[Resim: 3.jpg]

Trendyol’da Ürün Nasıl Satılır?

Trendyol’da ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Trendyol Mağazası açması gerekir. Mağaza açma başvurusunun ardından Trendyol tarafından istenen belgeler sisteme yüklenerek Trendyol mağazası aktif hale getirilir.
Trendyol mağazanız açıldıktan mağazanızın firma adresi, iade adresi, ödeme alacağınız hesap ve çalışacağınız kargo firmasını düzenlemeniz gerekmektedir. Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra Trendyol’da satacağınız ürünleri, ürün listenize ekleyerek Trendyol’da satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol’da ürünlerinizi hızlı bir şekilde satmak için ürün fiyatlarınızı doğru bir şekilde belirlemeli, kuponlar oluşturmalı ve müşterilerinize indirim tanımlamaya özen göstermelisiniz. Bununla beraber buybox takibi yaparak ve ürün reklamları vererek ürün satış hızınızı da arttırabilirsiniz.


[Resim: 4.jpg]

Trendyol’da Mağaza Açma Bedeli Ne Kadardır?

Trendyol’da satıcı olmak isteyen kişiler herhangi bir ücret ödemeden Trendyol Mağazalarını açabilmektedir. Trendyol’da ücretsiz mağaza açmak için kişilerin mağaza açma başvurusu yapması ve ardından istenen belgeleri Trendyol’a iletmesi gerekir.
Trendyol mağaza açma başvurusu onaylandıktan sonra ürünlerinizi Trendyol’a yükleyerek satış yapabilirsiniz.


[Resim: 5.jpg]

Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır Sorusuna İlk Cevap Şirket Kurulumu

Trendyol’da mağaza nasıl açılır sorusuna vereceğimiz ilk cevap tabii ki şirket kurulumu. Türkiye’de en çok ziyaretçi alan platformlardan birisi olan Trendyol, mağaza açmak isteyen kişiler için öncelikle şirket kurulumunu şart koyuyor. Şirket kurulumundaki amaç ise satışı yapılan ürünlerin faturalarını kesebilmek ve vergilerini ödemek. Trendyol’da mağaza açmak istiyorum diyen kişiler yaptıkları iş hacmi planına göre şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirketlerinden birisini açarak Trendyol’da mağaza açmak için gerekenlerden ilk adımını tamamlayacaktır.
Trendyol Mağaza Açma Başvurusu

Trendyol mağaza nasıl açılır sorumuzun ikinci yanıtına geldik. Türkiye’nin en büyük pazar yerlerinden birisi olan Trendyol’da mağaza açmak için şirket kurulumunuzu tamamladıktan sonra Trendyol Satıcı Başvurusu Formunu doldurmanız gerekmektedir. Trendyol mağaza açma şartları ile ilgili gerekli bilgiler aşağıdadır:



[Resim: 6.jpg]


Trendyol Mağaza Açmak İçin Gerekli Evraklar

  • Ad – Soyad
  • Cep Telefonu
  • E-posta Adresi
  • Satış Yapacağınız Ürün Kategorisi
  • Şirket Türünüz
  • T.C Kimlik Numarası veya Vergi Numarası ( Şahıs şirketleri için T.C Kimlik numarası, Anonim ve Limited şirketleri için Vergi Numarası)
  • İl ve İlçe Bilgisi
  • Referans Kodu ( Doldurulması zorunlu değildir.)
Alanlarını doldurarak Trendyol Mağaza Açma Başvurunuzu yapabilirsiniz. Mağaza açma başvurunuz tamamlandıktan sonra Trendyol yetkilileri bu başvurunuzu inceleyecek ve başvuru sonucunuza göre sizinle olumlu veya olumsuz bir şekilde iletişime geçeceklerdir. Eğer başvuru sonucunuz olumsuz ise neden olumsuz olduğu bilgisi size verilecektir. Olumlu olan başvurularda Trendyol yetkilileri sizi toplantıya davet edecek ve bu toplantıda İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Faaliyet Belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi sizden istenecektir.
İlgili Rehber: E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonları



[Resim: 7.jpg]


Trendyol'dan Satış Yapma ile İlgili Püf Noktalar


1- Ürün Başlıklarını SEO Uyumlu Bir Şekilde Düzenleyin


Eğer siz de Trendyol'da nasıl satış yapabilirim diye düşünüyorsanız, aylık 30 milyondan fazla tekil ziyaretçisinin çok büyük bir kısmını Google'dan alan Trendyol'da ürünlerinizin diğer rakiplerinizin ürünlerinin üzerinde yer alabilmesi için SEO uyumlu başlıklar ayarlamalısınız. Mesela Samsung a30 almak isteyen birisi ''a30' ''Samsung A30'' ''Samsung a30 Cep Telefonu'' gibi arama başlıkları ile Google'da bir arama gerçekleştirir. Ürününüz ile alakalı olarak en çok aranan kelimelerle alakalı başlıklar oluşturur iseniz daha çok trafiği ürünlerinize çekmeyi başarırsınız.


2- Ürün Açıklaması Özgün ve SEO Uyumlu Olmalıdır


Yüksek cirolar ile Trendyol'dan satış yapma ile ilgili olarak verebileceğimiz ikinci önemli tavsiye de ürün açıklamasının özgün ve SEO uyumlu bir şekilde yazılmasıdır. Bu önemli platformda başarıyı yakalayamamış satıcıların yapmış olduğu en önemli hataların başında kopyala yapıştır mantığı ile diğer satıcılardan farklı olmayan ürün açıklamaları girmeleridir. Google'da üst sıralarda ürününüzün çıkmasını istiyorsanız mutlaka uzun, daha önce başka bir yerde yazılmamış ve SEO uyumlu açıklamalar girmelisiniz.



[Resim: 8.jpg]


3-Yeterli ve Özgün Görseller Kullanın


Trendyol'dan ürün satmak isteyenlerin üçüncü dikkat etmesi gerekenler arasında yeterli ve özgün görseller kullanmaları gelmektedir. Ürününüz ile alakalı olarak imkânınız varsa profesyonel fotoğrafları kendiniz çekmelisiniz. Ayrıca ürün oluşturma kısmında yer alan ürün fotoğrafları kısmına ürününüzün her açıdan gözükebilecek fotoğraflarını yayınlamalısınız.

4-Doğru Fiyatlama ile İlan Oluşturun


Günümüzde tüketiciler artık çok bilinçlendi. İstemiş oldukları ürünlerin piyasada ne kadar fiyata satın alınabileceğini çok iyi biliyorlar. Buna dikkat ederek satmak istediğiniz ürünün pazarda ne kadarlık bir fiyattan satıldığına dikkat ederek fiyat belirlemelisiniz. En makul fiyatlamayı belirlemek için ise mutlaka toptancınızdan ürünü uygun fiyatlardan tedarik etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.



[Resim: trendyolda-satis-yapmak-dogru-fiyatlama-d4c790.jpg]


Trendyol’da Satışlarınızı Arttırmak İçin Tüyolar

Mağaza nasıl açılır sorumuz için gerekli olan tüm yanıtları verdik. Haydi gelin hep birlikte Trendyol’da satışlarınızı arttırmak için tüyolara bakalım. Trendyol rekabet oranı çok büyük bir platform olduğu için firmalar buradaki her şeye oldukça önem vermelidir. Trendyol’da satışları arttırmak için yorum, ürünler ve Trendyol Entegrasyonu oldukça önemlidir.
Aylık 30 Milyondan fazla tekil ziyaretçi sayısına sahip olan Trendyol entegrasyonu ile Trendyol'dan satış yapma ile ilgili püf noktaları aktaracağız. Pazaryeri entegrasyonu ile bilinen Ticimax'in Trendyol'dan ürün satmak ile ilgili olarak vermiş olduğu bu tavsiyeleri uygularsanız bu önemli e-ticaret platformundaki diğer satıcılardan bir adım öne çıkarak satışlarınızı artırmayı başarabilirsiniz;

Trendyol’daki Satışlarınızı Arttırmak İçin Ürünlerinize Önem Verin

Trendyol’da satış yapacak olan tüm mağazalar rekabet ortamından olumsuz etkilenmemek için ilk olarak ürünlerini göz önünde bulundurmalıdır. Satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Trendyol mağazanızdaki ürün görsellerinin ürünün her detayını göstermesine dikkat edin ve bununla beraber profesyonel görseller çekmeye özen gösterin.


[Resim: 9.jpg]

Yorumları Göz Ardı Etmeyin

Pazaryerlerinden alışveriş yapan kullanıcılar ürün satın almadan önce ilk olarak, daha önce bu ürünü satın alan ve kullanan kişilerin yorumlarına dikkat etmektedir. Sizler de Trendyol Mağazanızda satışını yaptığınız ürünlerin olumsuz yorum almaması için kargo, stok durumunu kontrol edin ve kaliteli ürünler satmaya özen gösterin.
Trendyol Entegrasyonu Sayesinde İş Süreçlerinizi Tek Bir Yerden Yönetin

Trendyol’dan satış yapan birçok firmanın kendisine ait bir e-ticaret sitesi bulunmaktadır. Bu firmalar genellikle e-ticaret sitelerini Trendyol mağazalarına entegre etmekte ve tek bir yerden yönetim yapmaktadır. Trendyol entegrasyonu yapan kişiler hem kargo durumunu hem de ürün stok durumunu kontrol ederken zaman kaybının önüne geçmektedir.



[Resim: 10.jpg]

Trendyol’dan Nasıl Satış Yapabilirsiniz?


Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler arasında öncelikle şirket sahibi olma zorunluluğunuz gelmektedir. Yasal olarak satışını yaptığınız ürünleri faturalandırmanız ve vergisini ödemeniz gerekir. Bu sebeple Trendyol sizden şirket bilgilerinizi talep etmektedir. Trendyol’dan mağaza açmak için Trendyol’un kendi sitesi üzerinden başvuru yapmalısınız. Başvuru için sizden öncelikle talep edilen belgeler:


  • Şirket türü ve unvanınız,
  • Vergi kimlik numaranız,
  • Ticari sicil numaranız,
  • Ad-Soyad Telefon Numarası
  • E-mail adresi
  • E-ticaret sitenizin linki (varsa)
Bu bilgiler ile başvuru yapıldıktan sonra başvurunuz uygun bulunduğu koşulda size dönüş yapılacaktır. Mağazanızın açılma işlemlerinin tamamlanması için ise imza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi, vergi levhası ve faaliyet belgesi talep edilmektedir.


İlgili İçerik: Trendyol Partner Sistemi Nedir?



[Resim: 11.jpg]


İnternet Satışında Nasıl Başarılı Olabilirsiniz?


Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenleri size yukarıda açıkladık. Sizin için avantajlı olduğunuzu düşünüyorsanız bu şekilde de mağazacılık faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz. Ancak e-ticaret faaliyetlerinizi mutlaka kendinize ait bir e-ticaret sitesi ile sürdürmeniz gerekir. E-ticaret altyapısı sağlayıcı firmalardan hizmet alarak kısa süre içinde kendinize ait bir site oluşturabilirsiniz. Markanızın bilinirliği arttıkça ise ekstra bir komisyon vermeden satışlarınıza devam edebilirsiniz.


İlgili İçerikler:


Yüksek Cirolar ile Trendyoldan Satış Yapmak İçin 4 Detay


Trendyol Efsane Günlerde Satışları Arttırma Stratejileri

KAYNAK: ticimax.com/blog/trendyolda-satis-yapmak-icin-bilmeniz-gerekenler