Pir Zöhre Ana Forum

Tam Versiyon: **Pratik Bilgiler**
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Limon Kabuklari
Suyunu siktiginiz limon kabuklarini atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz

Domates Kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

Soğan Soyarken
[B] Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
[/B]
[B] [/B]
[B] Mayonez Hazırlama
[B] Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
[/B] [/B]
[B][B] [/B] [/B]
[B][B] Kuru Bakliyat
[B] Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
[/B] [/B] [/B]
[B][B][B] Soslar
[B]Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
[/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B]Kahve Nemli Ise
[B]Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun
[/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B]Tuzluk Tikaniyorsa
[B]Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz
[/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B]Kolay Sogutma [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [B]Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir. [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]

Patetes Pisirmenin Püf Noktasi
Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.

Bakir Kaplarin Parlatilmasi
[B]Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur.
[/B]
[B]Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi
[B]Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tikali yer hemen açilacaktir.
[/B] [/B]
[B] [B]Kavanoz Kaplamalari
[BNe kadar zordur sikismis kapaklari açmak. Oysa kapagi biraz ocak atesine tutarsaniz, kolayca açilir. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapagini sokarak da ayni sonucu aliriz. Bir de kavanozun altindan kuvvetlice elimizle vurarak da sikisan kapaktan kurtulabiliriz.
[/B] [/B] [/B]
[B] [B] [B] [/B] [/B] [/B]
[B] [B] [B]
[/B] [/B] [/B] [B][B][B] [B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B]
[/B] [/B] [/B] [/B]
]Alkollü içki : Şampuanlayıp beyaz ispirto ile tampon yapın.

]Bira : Ilık suya %3 oranında beyaz ispirto ilave edip tampon yapın.

]Ayakkabı boyası : Önce tiner sonra beyaz ispirto ile silin.

]Plastik boya : Leke yeni ise su ile tampon yapın, kurumuş ise uzman temizlik firmasına baş vurun.

]Yağlı boya : Tiner ile tampon yapın sonra şampuanlayın.

]Çamur : Kurumasını bekleyin elektrik süpürgesi ile süpürün.

]Çay : Leke şampuanla çıkmazsa, beyaz ispirtoya%10 oranında amonyak ilave edilmiş su ile tampon yapın.

]Sakız : Sakızı bir bıçak yardımı ile alın, perkloretilen ile tampon yapın.

]Çikolata, Karamel , tatlı : ılık su ile veya suya %5 oranında amonyak ilave edip tampon yapın.

]Çim, yeşil sebze, çiçek : Beyaz ispirto ile ıslatarak silin.

]İlaç Kozmetik : tiner veya perkloretilen ile silip şampuanlayın. İz kalırsa beyaz ispirto ile silin.

]Hardal ,Mayonez ,Ketçap : Önce amonyaklı su ile sonra pekloretilenle silin.

]Kahve : Leke şampuanıyla çıkmazsa beyaz ispirto ile silin.

]Kan : Soğuk su ile tampon yapıp şapuanlayın.

]Mürekkep : Kurutma kağıdı ile kurutup sulandırılmış beyaz ispirto ile tamponlayın ve şampuanlayın.Saf limon suyuda iyi sonuç verecektir.

]Tırnak cilası : Aseton ile tamponlayıp şampuanlayın

( Amonyak eczanelerde satılır. )
( Beyaz ispirto market ve eczanelerde satılır. )
( Perkloretilen kuru temizleme sıvısıdır.Kurutemizlemecilerde bulabilirsiniz. )
( Şampuan marketlerde satılan halı şampuanı..)
Her gün bir bardak çay için

Beyin fonksiyonlarınız çalışsın, hafızanız güçlensin..

Singapur'daki araştırma günde bir bardak çay içmenin beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olduğunu, yaşlanmadan kaynaklanan hafıza bozukluklarının azalmasını sağladığını gösterdi.

Bilim adamları çayın içinde bulunan kafeinde kahveden farklı olarak doğal bir protein olan 'theanine' bulunduğu ve bunun da beyne oldukça yararlı bir etki sağladığını söylüyor. Prof. Ng Tze Pin "Çay ucuz. Toksik madde içermiyor. Kolayca bulunup, tüketilebiliyor" dedi.

Sabah
Gülay yazdı:Her gün bir bardak çay için

Beyin fonksiyonlarınız çalışsın, hafızanız güçlensin..

Singapur'daki araştırma günde bir bardak çay içmenin beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olduğunu, yaşlanmadan kaynaklanan hafıza bozukluklarının azalmasını sağladığını gösterdi.

Bilim adamları çayın içinde bulunan kafeinde kahveden farklı olarak doğal bir protein olan 'theanine' bulunduğu ve bunun da beyne oldukça yararlı bir etki sağladığını söylüyor. Prof. Ng Tze Pin "Çay ucuz. Toksik madde içermiyor. Kolayca bulunup, tüketilebiliyor" dedi.

Sabah


Sevgili kardesim Beyinin Fonksiyonlarinin Calimasi ve Hafizanizin güclenmesi iyide.
Önemli olan bunlarin nerede kullaninmasi ? isde orasi Önemli.
Benimde kortdugum taraf orasi! Sad 40 yildan berri cay iciyorum.
Acaba 40 dan sonra yan etki yaparmi.Big Grin
[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur
[COLOR=#800080]*Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

[COLOR=#800080]* Zor açılıp kapanan fermuarlarınıza kurşun kalem sürün, işe yaradığını göreceksiniz.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.

[COLOR=#800080]*Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır.

[COLOR=#800080]*Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine baş aşağı yerleştirin.

[COLOR=#800080]*Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.

[COLOR=#800080]*Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.

[COLOR=#800080]*Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak veya defne yaprağı koyun.

[COLOR=#800080]*Sucukları serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.

[Resim: 7.gif][COLOR=#800080]Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.

[COLOR=#800080]*Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.

[COLOR=#800080]*Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin

[COLOR=#800080]*Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.

[COLOR=#800080]*Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.
Elbisenize mum damladıysa damlayan kısmın üzerine kağıt koyup ütüyü sürerseniz hemen çıkıyorSmile
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] TEMİZLİK İÇİN...

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] . Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]kaynatın .

[Resim: 7.gif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sürahinizin dibi [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır. [Resim: 8.gif]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Bakır kaplarınızı [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] parlatmak için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Yağlı şişeleri temizlemek için önce yıkamak gerekir. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir sürede bu şekilde sallanan şişe kısa zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Bulaşık suyunuza [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Paslanmaz çelikten tencereler zamanla parlakligini kaybedebilir. Biraz sirkeyi atese koyup isitin. Sonra yumusak bir bezi bu ilik sirkeye batirarak iyice ovun. Ama sonra da iyice durulayin. Bir fanila parçasiyla parlatirsaniz, çelik tencereniz piril piril olur.


[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Kristallerin isil isil parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya batirin. Göreceksiniz bardaklariniz, kadehleriniz piril piril olacaktir.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Parlakligini yitirmis bir sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Teflon tavalar, tencereler çok kullanilmaktan ötürü zamanla sararir. Bunu önlemek için zaman zaman, içine su biraz da çamasir suyu koyduktan sonra atesin üstünde kaynatin. Indirince de önce sicak, sonra da soguk suyla iyice durulayin. Teflonunuzun sari rengi kaybolacaktir.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][Resim: 7.gif]Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir
Sayfalar: 1 2 3 4 5