27/03/2008, 18:51
Limon Kabuklari
Suyunu siktiginiz limon kabuklarini atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz
Domates Kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Soğan Soyarken
[B] Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. [/B]
[B] [/B]
[B] Mayonez Hazırlama
[B] Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. [/B] [/B]
[B][B] [/B] [/B]
[B][B] Kuru Bakliyat
[B] Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
[/B] [/B] [/B]
[B][B][B] Soslar
[B]Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B]Kahve Nemli Ise
[B]Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B]Tuzluk Tikaniyorsa
[B]Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B]Kolay Sogutma [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [B]Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir. [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
Patetes Pisirmenin Püf Noktasi
Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
Bakir Kaplarin Parlatilmasi
[B]Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur.
[/B]
[B]Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi
[B]Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tikali yer hemen açilacaktir.
[/B] [/B]
[B] [B]Kavanoz Kaplamalari
[BNe kadar zordur sikismis kapaklari açmak. Oysa kapagi biraz ocak atesine tutarsaniz, kolayca açilir. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapagini sokarak da ayni sonucu aliriz. Bir de kavanozun altindan kuvvetlice elimizle vurarak da sikisan kapaktan kurtulabiliriz. [/B] [/B] [/B]
[B] [B] [B] [/B] [/B] [/B]
[B] [B] [B]
[/B] [/B] [/B] [B][B][B] [B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B]
[/B] [/B] [/B] [/B]
Suyunu siktiginiz limon kabuklarini atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz
Domates Kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Soğan Soyarken
[B] Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. [/B]
[B] [/B]
[B] Mayonez Hazırlama
[B] Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. [/B] [/B]
[B][B] [/B] [/B]
[B][B] Kuru Bakliyat
[B] Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
[/B] [/B] [/B]
[B][B][B] Soslar
[B]Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B]Kahve Nemli Ise
[B]Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B]Tuzluk Tikaniyorsa
[B]Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B]Kolay Sogutma [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [B]Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir. [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
Patetes Pisirmenin Püf Noktasi
Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
Bakir Kaplarin Parlatilmasi
[B]Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur.
[/B]
[B]Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi
[B]Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tikali yer hemen açilacaktir.
[/B] [/B]
[B] [B]Kavanoz Kaplamalari
[BNe kadar zordur sikismis kapaklari açmak. Oysa kapagi biraz ocak atesine tutarsaniz, kolayca açilir. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapagini sokarak da ayni sonucu aliriz. Bir de kavanozun altindan kuvvetlice elimizle vurarak da sikisan kapaktan kurtulabiliriz. [/B] [/B] [/B]
[B] [B] [B] [/B] [/B] [/B]
[B] [B] [B]
[/B] [/B] [/B] [B][B][B] [B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B] [/B]
[B][B][B] [B] [B] [B] [B] [/B] [/B] [/B]
[/B] [/B] [/B] [/B]